Mi kell még, hogy belásd ?

Mi kell még, hogy belásd ? - ClimeNews - Hírportál

Mi kell még, hogy belásd nélküled nem fog menni?

A félelmetes fotón is látszik, hogy a jelek annyira itt vannak a szemünk előtt, már aki nem ért hozzá az is látja, valami nagyon nincsen rendben az időjárással. Ez a felvétel Egerben készült a nyár közepén.

Az eszmefuttatásom az, hogy a politikát nem a politikusok csinálják, hanem az emberek különféle dologra adott reakciója váltja ki. Amit az emberek túlnyomó többsége akar, arra megy a politika, persze nagyon leegyszerűsítve ezt a dolgot. Az történik a politikában, amit az emberek változásokra adott reakciója elbír. Számtalan figyelmeztető jel volt a klímaváltozás valóságával kapcsolatban már Magyarországon. Nem kell a viharok által okozott pusztításról szóló hírekért a szomszédba menni. Nem kell a klímamenekültekről, migránsokról és egyáltalán a népvándorlásról szóló hírekért sem messzire utazni, hogy valaki a saját szemével – már épp ha nem az ő földjén gyalogolnak keresztül – láthassa őket. Mégis, leszámítva egy nagyon szűk csoportot itthon, ez jóformán senkit nem érdekel. Az embereknek a veszélyérzete jóformán teljesen kihalt. Olyan ez mintha az emberek túlnyomó többsége kómában élne. Mégsem, mert a politikai sárdobálás már 1000-rel dübörög. Milliókat költenek arra, hogy majd a választások után kik kerülhessenek hatalomra, az emberek túlnyomó többsége pedig sodródik az árral és hajtja a pénzt… nem számít mit hagynak mindeközben figyelmen kívül, milyen égbekiáltó jelek jelentését nem fogadják el.

Közben a klímaváltozásnak két alapvető problémagyökere van, ami mindent pusztítani fog és ha azonnal nem cselekszünk, akkor igen rövid időn belül.

1./ Túlnépesedés van már most! Ahol a globális felmelegedés miatt gond a hőmérséklet és ezzel összefüggésben az élelmiszerrel történő ellátás, ott nincsen az a hatalom, nem létezik, aki a normális működést, a közbiztonságot, az emberi alapvető jogok biztosítását fenn tudná tartani. Csak Afrikában ezen okok miatt (egyes források szerint) már most 60 millió ember kész útra kelni Európa felé. Egy hasonlattal tudnám megvilágítani ezt a változást, ez mit jelent csak Európára nézve? Tegyél egy kiskanálnyi sót is a reggeli kávédba és próbáld azt meginni.

2./ Az emberiség nem csökkenti – még most sem – az üvegházhatású gázok kibocsátását megfelelő mennyiségben, és nem támogatja még most sem a megújuló energiaforrások használatának térnyelését. Hasonlatot nem mondok ezzel kapcsolatban, hiszen látható a fenti fotón. Most képzeld el, hogy az az energia jelenség, ami annak a felhőnek létrejöttét mozgatja rá ront egy lakásra, ahol éppen reggelihez készülődik a család… Óriási energiákról van szó! Már írtam erről korábban.

400 ezer darab Hirosimai atombombának megfelelő energiamennyiség naponta itt reked a Földön

és változtat meg mindent… Ez a civilizáció napról napra orosz rulettet játszik a fennmaradásával, mert nem azzal foglalkozik amivel kell.

Gondolatban menjünk vissza az elejére, és eközben az emberek milliói akiknek a kezükben a lehetőség azt várják, hogy majd valamelyik politikus ezt megoldja. Ugyan-már itt a példa: két éve az EU Parlamentben nem tudják a “világ eszei” (tisztelet a kivételnek), hogy különbség van migráns és menekült között. Az embereket hülyének nézik, mert hagyják magukat. Azt hiszik, hogy az emberek se tudnak különbséget tenni, hogy erkölcsileg kötelező módon egy menekültnek adjanak segítséget, vagy az ellenőrizhetetlen szándékú migránssal osszák meg az életterüket, forrásaikat.

Viszont van megoldás, még akkor is ha ez lehetetlennek vagy naivitásnak is tűnik. Szörnyű dolog, hogy még mindig tartaniuk kell azoknak, akik hozzá mernek nyúlni a megoldások kényes témáihoz pl a családtervezés (fogamzásgátlás) alapvető emberi jog igényének biztosítására való munkájukkal kapcsolatban. A karbonsemlegesítés egy olyan eszköz mely arra hivatott, hogy mindenféle mellébeszélés nélkül megoldja a felvázolt problémákat azzal, hogy a probléma okát tudja kezelni általa bárki! Amennyiben minden magyar lakos semlegesíti a saját karbonlábnyomát (ami az életviteléből adódó üvegházhatású gázok kibocsátásának lennullázását jelenti), akkor Magyarország 2050-ben érezhetné magát rövid idő alatt. Ugyanis az az összesített érték elég ahhoz, hogy Magyarország elsők között legyen karbonsemleges ország. Sajnos ezt tényleg nem mindenki engedheti meg magának, ehhez kell egy kis pénz, amit erre lehet áldozni. De ismeri már mindenki azt a mondást, hogy arra van pénz, amire akarja valaki. Már most tisztán látni, hogy 2050-ben csak egyik esetben, egy minőségi civilizáció fog létezni 4-5 milliárdos létszámmal. Másik esetben, egy nagyon szűk réteg akiknek mindenük meglesz (az űrutazástól elkezdve minden), és ha még lesznek tömegek azoknak szörnyű leírhatatlan szenvedésekkel kell küszködniük minden nap. Ennek oka, hogy a tömegek hagyják, hogy megtörténjenek az események és nem érdekli őket az, hogy tehetnének érte. Nem magamat mentve, a felismerés gondolati szinten is felelősséget jelent és most legalább leírtam, lehet cselekedni és lehet vitatkozni rajta.

Karbonsemlegesítsd magadat és járulj hozzá, a saját boldogabb jövődhöz. Tovább >>

Mi kell még, hogy belásd ? - ClimeNews - Hírportál
Rampasek László