Milliókat utasítottak arra, hogy meneküljenek otthonaikból Japánban

Milliókat utasítottak arra, hogy meneküljenek otthonaikból Japán nyugati részén bekövetkezett árvíz és földcsuszamlások miatt.

Milliókat utasítottak arra, hogy meneküljenek otthonaikból Japánban
A szándékos közöny ereje felülmúlhatatlan a globális felmelegedés okozta klímamegbolondulással kapcsolatban is. A sorozat következő eleme csapott le most éppen Japánra. A halálesetek száma továbbra is növekszik, mivel az esőzések nem mutatnak lassulást. Íme, amit tudunk …

Mi okozta az áradást?

Japán nyugati részein a július egész hónapjára várható szokásos csapadék háromszorosát kapta. A már elárasztott folyók további áradásokat indítottak, és a telített területek a július 6-án folytatódó reggeli heves esőzések után földcsuszamlásokat indítottak.

A már 5. napja tartó heves esőzések miatt közel száz ember meghalt és többen eltűntek, – nyilatkozta Japán miniszterelnöke, Shinzo Abe. Majdnem 2 millió kiotói lakost arra kértek, hogy péntek délután hagyják el otthonukat a folytatódó történelmi esőzések és földcsuszamlások miatt.

Mi a legújabb időjárás előrejelzés?

Az árvíz figyelmeztetések továbbra is érvényben vannak a leginkább sújtott területeken – ideértve az Okayama prefektúrát is. A Japán Meterológiai Ügynökség szerint: „Ez rendkívüli veszélyhelyzet.”

A Maria tájfun, amely a csendes-óceáni térségben képződik, meg fog erősödni, valószínűleg intenzív 4. kategóriájú viharrá. A következő hét elején közvetlenül megcélozhatja Okinawa délnyugati szigeteit.

Rampasek, László A.
Forrás: The Sun | The Guardian | FloodList

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.