A leghatékonyabb cselekvés a biztonságért

Bertrand Russell édesapja, Lord Amberley kiállt a születésszabályozásért, ezért elvesztette angol parlamenti képviselői mandátumát 1868 nov. 17-én (26 évesen, noha apja korábban kétszer is kormányfő volt).

A leghatékonyabb cselekvés a biztonságért | ClimeNews - Hírportál

Feleségével együtt a nők szavazati joga és a fogamzásgátlás hívei voltak. (Gondolom akkor még nem tudták, hogy ez egyben a legnagyobb hatású klímavédelmi tett ami csak létezik! – a szerk.)
Ma 65 éve Albert Einstein és Bertrand Russell a háborúskodás megelőzésére hívott fel, 9 további neves értelmiségi aláírásával.

Új gondolkodásmódot kell tanulnunk. Nem azt kell kérdeznünk, hogyan győzhet egy hadsereg, hanem azt, hogyan előzhetjük meg a háborúskodást, ami minden fél számára katasztrófa.

A fogamzásgátlás emberi joga, tudása és eszközei a leghatékonyabb béketeremtők. Ma másodpercenként 3 nő esik teherbe akarata ellenére, és ez minden erőszak kezdete. A szaporodó csoportok először is saját lányaikkal és asszonyaikkal erőszakosak – hiszen ahol a nők dönthetnek a testükről, ott a termékenységi ráta lezuhan. Másodszor a saját gyerekeikkel szemben erőszakosak, amikor felkészületlenül, idő előtt, a gyerekektől idegen érdekekből – vagy egyszerűen csak gondatlanságból, erőltetett menetben rángatják le őket a Földre. A túlnépesedés következtében erőszakosak saját gyengébb társadalmi rétegeikkel is, a szomszédaikkal szemben is, az élővilággal szemben is.

Simonyi, Gyula I.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.