Milyen téveszméket és bűntudatot nyomtak a fejébe?

“Az emberek tudatlannak születnek, nem téveszmésnek; a téveszméket az oktatás veri a fejükbe.” (Bertrand Russell)

Milyen téveszméket és bűntudatot nyomtak a fejébe? | ClimeNews

Jó hír: Greta Thunberget ábrázoló bélyeget adott ki a svéd posta. Rossz hír viszont, hogy egy iskolázott, jószándékú, a tudománynak és bioszféra-védelemnek nagyon elkötelezett középiskolásnak is milyen téveszméket és bűntudatot nyomtak a fejébe – amiktől aztán komoly pszichés feladat lesz megszabadulnia és a tényeket megtanulnia.

“… ezek az emberek általában úgy vélik, hogy nem kellene ennyi gyereknek születnie, mert hát olyan sokan vannak Indiában, Afrikában és Kínában. Pedig tény, hogy a Földön élő emberek legnagyobb része nem úgy él, hogy többet használna, mint ami rendelkezésére áll. Ezt mi csináljuk, pontosan az olyanok, mint mi, itt Svédországban. Mi élünk úgy, mintha négy föld állna a rendelkezésünkre, és mi mondjuk azt, hogy túl sokan vagyunk.”

(Gréta vagyok, 262. oldal)

Ellenkezőleg, ezek nem tények, hanem közkeletű téveszmék, amikkel az ifjúság jószándékát és energiáit különféle iskolák, vallások, mozgalmak, politikák, média stb. hiábavalóságokra fecsérlik.
1. Ugyanis Svédország a saját területe biokapacitásának csak a kétharmadát használja, egyáltalán nem többet, mint amennyi a rendelkezésére áll.
2. Ezzel szemben pl. India, az emberiség közel ötöde, háromszorosan túlterheli a területe biokapacitását, háromszor annyit használ, mint amennyi a rendelkezésére áll. S miért? Mert a függetlensége, 1947 óta közel négyszeresére robbant a népessége. http://footprintnetwork.org

Miért kellene a svédeknek, vagy a magyaroknak egyre szegényebben élniük amiatt, ha más országokban elnyomják a nőket, nem engedik tanulni a lányokat, tiltják a fogamzásgátlást, ezért népességrobbannak? – teszi fel sok éve a kérdést a székesfehérvári BOCS Civilizációtervezés Alapítvány, amely már 1977-től segítette lányok tanulási lehetőségeit Indiában.

1961-ben még 3,12 globális hektár eltartóképesség jutott egy főre a Földön, ma már csak 1,63 (azaz kb. fele) a szaporodást erőltetők, nőelnyomók, népességrobbanók miatt.

A svédek se a fogyasztásukkal mutatnak rossz példát, hanem a szaporodásukkal (bár ez csak hatvan év alatt 30%, tized annyi, mint az indiai robbanás).

A magyarok a legjobbak! Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok (akik már 1980-ban abbahagyták a népességnövekedést), akkor kevesebb, mint feleennyi ember élne a Földön (!) és már az ezredfordulóra kilábaltunk volna a globális ökológiai válságból! (Így viszont a végpusztulásba sodródunk.)

https://bocs.eu/fold-tulzsugoritas-nap-van-jul-29-en-nem-tulfogyasztas-nap/

A fejlett világ létérdeke, hogy az általuk kért módon, a férfiak elől elrejthető fogamzásgátlókkal segítse a tenyészállat sorban elnyomott, felszabadulásért küzdő nők százmillióit a világban. Ez egyben a szegények érdeke is, és legfőképpen a még ezután születő jövő generációké.
Neked is érdeked. Számold ki életviteled, vállalkozásod, szervezetek karbonlábnyomát a kalkulátorunkkal és semlegesítsd: ezzel segítesz a leghatékonyabban! Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Simonyi, Gyula I. | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – Hírek

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.