Német fiataloké a 0-100-as gyorsulás világrekordja

Rekordot döntöttek a stuttgarti egyetem hallgatói. A fiatalok immár magukénak tudhatják a 0-100 km/h-s gyorsulás világcsúcsát. Ehhez ráadásul nem is volt szükségük több száz lóerős teljesítményre.

Német fiataloké a 0-100-as gyorsulás világrekordja - ClimeNew - Green TeamA Green Team nevet viselő csapat a Formula Student megmérettetéseire tervezte és készítette el a kereken száz kilowattos (136 lóerős) teljesítmény leadására képes, elektromos versenyautót. Az összkerekes gépet négy villanymotor hajtja, tömege 160 kilogramm, tehát minden kilowattjára 1,6 kilogramm jut. Összehasonlításképpen: a Bugatti Veyron Super Sport esetében ez az érték 2,08, míg a Porsche 918 Spydernél 2,5.

Német fiataloké a 0-100-as gyorsulás világrekordja | ClimeNew - Green TeamAz autót vezető csapattagnak mindössze 1,779 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből elérje a száz kilométer per órás sebességet. Ez azt jelenti, hogy csupán egy hajszállal, egészen pontosan hat ezredmásodperccel tudta túlszárnyalni a korábbi csúcsot. Igaz, ezen a szinten már minden egyes ezrednek nagy jelentősége van. Nagy kérdés, meddig lehet még faragni az eredményen. A villámgyors csúcs egyelőre nem hivatalos, azt ugyanis a Guinness Rekordok bizottságának kell hitelesítenie. Erre viszont néhány hetet minden bizonnyal várni kell.Forrás: totalcar.hu


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.