Obama legnagyobb lépése a klímaváltozás ellen

Az egyik legjobb dolog amit tehetünk a gazdaságunkért, egészségünkért és a környezetért az, hogy a világot a tisztább és biztonságos energiatermelésre vezessük rá…

Obama legnagyobb lépése a klímaváltozás ellen | ClimeNews - Hírportál

Az USA környezetvédelmi ügynöksége, az EPA (Environmental Protection Agency) bejelentette, hogy az erőműveknek a 2005-ös szinthez képest 30 százalékkal kell csökkenteniük az üvegházhatású gázok kibocsátását 2030-ra. Ez a legnagyobb lépés, amit az Obama-adminisztráció tett a klímaváltozás ellen.

A szövetségi államoknak egyenként ki kell dolgozniuk, hogyan fognak megfelelni ennek az elvárásnak. A részletek egyelőre nem ismertek. Az ügynökség szerint az erőművek csökkentése egyenértékű a kocsik, kamionok szennyezésének szabályozásával, amit kétharmadával vágnának vissza.

A szénipar szerint viszont a szabályozás magasabb számlákat és folyamatos áramszüneteket fog okozni. Az American Coalition for Clean Coal Electricity vezérigazgatója szerint a lépés egyenesen Amerika következő energiakrízisét hozza el.

Az EPA szerint viszont az államoknak kell majd dönteniük a csökkentés pontos végrehajtásáról, és nagyon sok lehetőség közül választhatnak majd, az egész a rugalmasságról szól. A szabály 2016. június harmincadikán lép majd életbe, néhány állam azonban engedményt kaphat, 2017-es dátummal. Azok az államok, akik együtt dolgoznának ki tervet, 2018-ig kapnak haladékot.

A szabályozás ezer, fosszilis energiaforrásokkal működő erőművet érint, nagy részük földgázt és szenet éget. Az EPA szerint az eredmény akár hatezer korai halálozás és 150 ezer asztmás roham elkerülése lehet. Ráadásul az ügynökség szerint 2030-ra akár nyolc százalékkal is csökkenhetnek majd a számlák.

Forrás: index.hu

Videó indítása – Barack Obama kapcsolódó beszéde.


 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.