Tombol a természet, dühös az emberre

Természeti katasztrófák hírei minden nap. Katasztrófa június 25-28. Valóság az egyre szélsőségesebb időjárásról és a klímaváltozásról. A Föld fájdalma megtisztítja a bolygót az emberiségtől. Katasztrófák itt és most a napokban. A globális felmelegedés hatása nem lehet kérdés többé. A tudósok figyelmeztetései valósággá válnak.

 

Tombol a természet, dühös az emberre | ClimeNews

Miközben extrém hőmérsékletek uralkodnak világszerte, a viharok is tombolnak! Magyarországon is megdőlt a hőmérsékleti rekord 24-én, az eddigi legmelegebbet, 40,0 fokot Fülöpházán mérték, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó országos maximum hőmérséklet rekordja. A korábbi rekord 38,4 fok volt, amelyet Békéscsabán regisztráltak 2002-ben. (Forrás: Met.hu)

A moszkvai régiót (Oroszország) tegnap (június 28-án) hatalmas zivatarok sújtották.

A heves esőzések miatt az utcák víz alá kerültek, villámcsapások lakóházakat és villamos elosztókat gyújtottak fel, a viharos szél tetőket tépett le, és jég is volt bőségesen.

 

Kína fővárosát nagy kövek támadták meg az égből, jégeső Pekingben

25-én 20:10 órakor a pekingi meteorológiai obszervatórium sárga figyelmeztető jelzést adott ki a dörgésre és villámlásra. Pekingben Csangping, Yanqing és más helyeken figyelmeztetésként hatalmas jégeső hullott.

Szenvedett London is! Zivatar és tornádó csapott le Dagenham, Barking, Egyesült Királyság

Egy heves vihar esőzést és egy meg nem erősített tornádót hozott a kelet-londoni Barkingba 2021. június 25-én 19:00 LT körül. Nem érkezett jelentés áldozatokról, de a károk jelentősek.

A helyi média beszámolói szerint a vihar több tucat ház tetejét, elektromos berendezéseket, autókat és fákat rongált meg, valamint kerti falakat döntött le a Hulse Avenue-n és néhány környező utcában Barking környékén.
“Ez egy időjárással kapcsolatos incidens, amelynek során villámcsapás történt” – közölte a Barking és Dagenham-i rendőrség. “A villámcsapás mellett tornádóról is érkeztek jelentések, de ezt nem tudjuk megerősíteni. Sérültekről nem érkezett jelentés. A tisztviselők kapcsolatban állnak a helyi hatósággal, hogy biztosítsák a támogatást mindazoknak, akiket a vagyonban keletkezett károk érintenek”.

Az Egyesült Királyság Meteorológiai Hivatalának előrejelzője, Matthew Box szerint valószínűsíthető, hogy valóban rövid ideig tartó tornádó alakult ki. A vihar által hozott heves esőzések villámárvizeket okoztak Kelet-London nagyobb területén.

 

Svájc nyugati részén jeges villámárvíz sújtott több települést, köztük Bulle városát is.

A víz aluljárókat árasztott el, a hirtelen jött csapadék miatt pedig a környező patakok vízszintje is megemelkedett, melyek kilépve medrükből a közúti és vasúti közlekedést is megnehezítették a térségben.

A jég nem csak nagy mennyiségben, de nagy méretben is jelen volt. A

tojás, néhol narancs nagyságú jégszemek

ablakokat, szélvédőket törtek be, házak cserepeit törték össze. A durva jégesőnek sajnos sérültjei is vannak. A vihart helyenként 100 km/h-t meghaladó széllökések kísérték, így az árvíz mellett a kidőlt fák sok munkát adtak a tűzoltók számára.

 

A svájcihoz hasonló jégesők pusztítottak Franciaország keleti részén, Németország délnyugati területein is.

A németországi kisváros, Bösingen utcáin hatalmas jeges árvíz hömpölygött, ami szinte autókat lepett el. A térségben több helyen okozott gondot a hirtelen lezúduló csapadék, ami pincéket, alúljárókat árasztott el, helyenként pedig sárlavina is kialakult.

 

Minden idők melegrekordjai megdőlnek dél előtt. Holnap még melegebb lesz. És holnapután még melegebb… Nem hiszem el, amit látok. Az USA csendes-óceáni északnyugati része és Kanada észak-kanadai része a történelem egyik legfelháborítóbb hőhullámának epicentrumában van. (Scott Dunkan – Profi meteorológus | időjárási és éghajlati grafikák |Munkáit a következő helyeken láthatóak: @euronews @washingtonpost @huffpost @grist @independent @gizmodo)

 

A csatornák olyan természeti katasztrófákat sorolnak fel, mint:
1) Földtani vészhelyzetek: Földrengés, vulkánkitörés, iszapömlés, földcsuszamlás, földomlás, lavina;
2) Hidrológiai vészhelyzetek: Árvíz, cunami, limnológiai katasztrófa, árvíz, áradás;
3) Tüzek: Erdőtűz, tőzegtűz, futótűz;
4) Meteorológiai vészhelyzetek: Tornádó, ciklon, hóvihar, jégeső, aszály, hurrikán, vihar, zivatar, tájfun, villámlás.

Források: NDNews Weather | Extreme Weather World

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.