A Fenntarthatósági Nap margójára

A Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia Magyarországon. Figyelemmel kísérem egy ideje és mondhatom, hogy az idei témák között sem láttam szerepelni azt a két területet, ami valóban biztosítaná a fenntarthatóságot.

A Fenntarthatósági Nap margójára | ClimeNews - Hírportál

Úgy érzem, hogy ez egy jogos kritika, pláne olyan résztvevőktől, akik a szakma krémjét képezik a WWF és a Greenpeace. Többször említettük már a ClimeNews hasábjain, hogy több évtizedes tevékenységük alatt sem egyetlenegy fajt nem sikerült megmenteniük, sem legalább megállítaniuk a globális szén-dioxid kibocsátás emelkedését. Most, hogy a fiatalok már ébredeznek a valódi veszélyek érezhető hatásait követően, rohannak utánuk, de még mindig nem a környezeti problémák forrásairól beszélnek.

Segítő szándékkal, ha valakit tényleg érdekel a szórakozás mellett, hogy mi valóban a fenntarthatóság, olvassa el az alábbi képre kattintva magyar és angol nyelven le van vezetve, körítések nélkül.

Klikk a képre >> | Valójában mi a fenntarthatóság?
Figyelemfelkeltésképpen ajánlom az anyag összegfoglalóját:

A fentiek alapján megdönthetetlen bizonyítékok szolgálnak arra, hogy a fenntarthatóság eléréséhez (ami az összeomlás elkerülését is jelenti) két dologra kell koncentrálni, mégpedig tudomásul véve azt a tényt, hogy minden más törekvés (még ha segítene is) hiábavalóság.

1./ Népességrobbanás visszafordítása (az oktatás és a fogamzásgátlás emberi jogának biztosítása révén)

2./ Karbonsemlegesítés (100% karbonsemleges = 50% csökkentés + 50% kiegyenlítés /PAS 2060 szabvány/)

„Azok, akik nem látják, hogy a népességnövekedés és a klímaváltozás csupán ugyanannak az éremnek a két oldala, vagy alulinformáltak, vagy el akarnak bújni az igazság elől. Ez a két hatalmas környezeti probléma elválaszthatatlan egymástól, és az egyik említése a másik nélkül irracionális.” – James Lovelock (klimatológus, a Gaia-hipotézis atyja)

Ha egy termékkel, szolgáltatással vagy szervezettel kapcsolatos marketingkommunikáció (hirdetés, PR, branding, stb.) fenntarthatónak állítja be a tárgyát, ám nem a fentebbi definíció alapján használja a “fenntartható” kifejezést, akkor zöldrefestésnek (greenwashing) minősül, ami egy gyalázatos megtévesztés, és a jövő generációk ellen elkövetett bűntett.

A Fenntarthatósági Nap margójára | ClimeNews - Hírportál

Rampasek László


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.