Arnold Schwarzeneggertől kapott Teslát klímatüntetéseihez Greta Thunberg

Személyesen Arnold Schwarzenegger intézett tisztán elektromos közlekedési módot az amerikai kontinensre érkező Greta Thunbergnek, aki az ENSZ múlt heti New York-i klímacsúcsán való részvétele után a következő egy hónapban több helyszínen is beszédet mond az Egyesült Államokban és Kanadában, tovább buzdítva a fiatalokat, hogy csatlakozzanak a világszerte zajló tüntetésekhez.

Arnold Schwarzeneggertől kapott Teslát klímatüntetéseihez Greta Thunberg | ClimeNews

A hírt a volt kaliforniai kormányzó szóvivője erősítette meg a Car and Driver magazinnak, aki elmondta, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben Schwarzenegger nem a saját autóját, azaz a Kreisel Electric által villanyossá alakított Hummer H1-et adta kölcsön a 16 éves svéd klímaaktivistának, hiszen annak átutaztatása az egész országon túl körülményes lett volna, hanem inkább egy Tesla Model 3-ast szerzett a lány fuvarozásához.

 Greta Thunberg and Arnold Schwarzenegger | Kép: Reuters A világhírű színész és testépítő segítsége a sokat kritizált fiatal aktivista kampányában nem véletlen, ugyanis mindketten komoly figyelmet fordítanak a klímavédelemre, és ennek hangot is adnak. A közös cél először idén májusban hozta őket össze Bécsben, ami után Schwarzenegger bevallotta, hogy a határozott és szókimondó lánnyal való találkozás még őt is lámpalázassá tette. A találkozó azonban akkora benyomást tett az osztrák származású férfira, hogy felajánlotta a világ vezetőit keményen támadó aktivista számára, hogy ha bármire szüksége lesz, keresse meg nyugodtan. Greta Thunberg pedig nem is hagyta kárba veszni az ajánlatot, amit bármelyikünk szívesen fogadna a sok millió ember példaképétől, így most egy Teslában, nulla helyi kibocsátás mellett utazhatja körbe a kontinenst.

Forrás: Villanyautósok


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.