„Brutális hírek”: a globális szén-dioxid kibocsátás 2018-ban a legmagasabb szintre ugrott

„Brutális hírek”: a globális szén-dioxid kibocsátás 2018-ban a legmagasabb szintre ugrott és a növekedése folyamatos!

„Brutális hírek”: a globális szén-dioxid kibocsátás 2018-ban a legmagasabb szintre ugrott

Az autók és a szén használatának növekedése miatt idén sokkal több ember fog meghalni a klímaváltozás szélsőséges jelenségeitől. Akár mennyire is nem vesznek tudomást róla egyesek, hallgatják el a tényeket mások, a klímakatasztrófa elkezdődött. Bárkit a Földön utolérhet a halál, mert a kibocsátások ellentétes irányba haladnak, mint amit a politikusok ígérgetnek, megfogadnak a tanácskozásaikon. Valójában hazamennek, és azon kezdenek el dolgozni, hogy hogyan tudják elmismásolni a tudósok és szakértők által a klímavédelmi célok elérése érdekében javasolt tennivalókat, hogy ne kelljen felborítani a status quo-t, miközben azt üzenik az embereknek, hogy milyen jó gyerekek, és hogy milyen jól haladnak a csökkentések. Vagy olyan hülyék, hogy nem ismerik fel a valóságot, vagy nem hiszik el amíg a saját családjukat nem viszi el az áradat… vagy csak mindennél jobban érdekli őket a hatalomért folyó játék. Minél több lesz az áldozat, annál több lesz majd a klímavédő, és annál több döntéshozó felel a klímagyilkosságokért!

“A megbolondult klíma miatti katasztrófák áldozatainak számával egyenes arányba nő az elkötelezett klímavédők száma!” – Rampasek, László A.

A növekedés, az utakon növekvő autók számának, és a szénhasználat reneszánszának köszönhető, ami azt jelenti, hogy ez az út (mellébeszélés nélkül) a katasztrofális globális felmelegedéshez vezet. Úgy gondolom, hogy a civilizációnk összeomlását fogja okozni néhány éven belül. Majdnem minden ország hozzájárul a növekedéshez, a kibocsátások Kínában 4,7% -kal, az Egyesült Államokban 2,5% -kal és Indiában 6,3% -kal növekednek 2018-ban.

Ahol nem növekedett, az csak látszólagos, mert hozzájárultak az említett országok CO2e növekedéséhez azzal, hogy megvásárolják és használják a termékeiket. Magyarországon a mezőgazdasági boltokban kapható (relatíve olcsó) ásótól kezdve a mobiltelefonokig bezárólag rengeteg holminak iszonyatosan magas a karbonlábnyoma. Kollektíven bűnös az összes ország, nincsen különbség, hiába mutogatnak egymásra a szén-dioxid kibocsátás tologatása miatt. Még az Európai Unió is, benne Magyarországgal megtéveszti az embereket, amikor kommunikációja csak a saját csökkentésével tündököl (ami önmagában sem elég), és elhallgatja a karbon importot, és az indirekt kibocsátásokat!

A szén-dioxid-kibocsátás globális növekedése aggasztó, mert az éghajlatváltozás kezeléséhez meg kell fordulniuk, és végül zérónak kell lenniük

– mondta Corinne Le Quéré professzor, a Kelet-Anglia Egyetemen, aki vezette a Nature című folyóiratban megjelent kutatást.

A jelenlegi párizsi megállapodásoknak a nemzetektől származó ígéretei csak a 3°C-ra korlátoznák a globális felmelegedést, míg a világ tudósai szerint már egy 1,5°C-os emelkedés is milliárdok számára katasztrofális lesz. A tömeges kihalásokról és az ökoszisztémák összeomlásáról nem is beszélve.

A minden évben növekvő kibocsátás veszélyezteti az országok gazdaságát és lakosságát, több milliárd ember megélhetését, és úgy általában az életet

– mondta Christiana Figueres, a Misszió 2020-as kampányán, aki az ENSZ éghajlati diplomatája volt, és felügyelte a párizsi megállapodást.

Az exponenciális korszakban vagyunk – mondta, a megújuló energiaforrások és az elektromos autók gyorsan bővülnek, de az éghajlatváltozás szélsőséges időjárási hatásai ugyanezt teszik. Biztosítanunk kell, hogy a megoldások exponenciális görbéje megnyerje a versenyt. Amennyiben nem a leghatékonyabb megoldásokba fektetünk, és kötelezzük el magunkat, végünk.

David Reay professzor, az Edinburgh-i Egyetemen, az Egyesült Királyságban elmondta:

A globális szén-dioxid éves mérlege átfogó, és tudományosan megalapozott. Üzenete brutálisabb, mint valaha: mélyen vagyunk a vörösben, és még mélyebbre süllyedünk. Mindannyiunk számára, a világ vezetőinek most már meg kell tennie, amire szükség van.

A Párizsi Megállapodás aláírását követő három évben a pénzügyi intézmények több mint 478 milliárd dollárt fektettek be a világ 120 legjobb szénerőmű fejlesztőjébe, az NGOs Urgewald, a BankTrack és a partnerek által készített jelentés szerint. A szénbefektetések jegyzését kínai bankok vezették, a hiteleket pedig a japán bankok, és nem a kormányzati szervezetek.

A globális kibocsátás-növekedés még a gazdag, fejlett országokban is nagyon aggasztó, mondta Antonio Marcondes, Brazília legfőbb tárgyalója az ENSZ csúcstalálkozóján.

A kibocsátáscsökkentések olyanok, mint a hitelkártya-adósság: minél hosszabb ideig kerülik el visszafizetését, annál drágábbá és fájdalmasabbá válnak.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.