A hamu most már elkerülhetetlen

“A hamu most már elkerülhetetlen.”

Az évnek abban az időszakában készült ez a videóüzenet, amikor a jövőbe tekintünk arról, hogy a dolgok rosszabbra fordulásának elfogadása miért a feladás ellentéte…

Mi jöhet ezután? Itt jössz te a képbe… Az ‘OUT OF ASHES’ forgatókönyvét Rupert Read és a THE AGE OF STUPID írója/rendezője, Franny Armstrong írta, a rendező pedig a díjnyertes animációs rendező, Martyn Pick. Ez a rövidfilm a klíma őszinteségének egy kevéssé kutatott helyére invitálja a nézőt.

 

A ClimeNews-nál is azon dolgozunk, hogy a mainstream klímanarratívát az őszinteség irányába toljuk el, és közösen építsünk ellenálló képességet az előttünk álló kihívásokra adott válaszként. Megtaláljuk, összehozzuk és támogatjuk a már folyamatban lévő pragmatikus, sürgős kezdeményezéseket. A Moderate Flank Inkubátor azért jött létre, hogy támogassa az ilyen projekteket, hogy növelje hatásukat és felgyorsítsa a folyamatban lévő munkát. Azon is dolgozunk, hogy általános identitást és irányt teremtsünk a kialakulóban lévő új “mérsékelt szárny” számára, amely a sürgős éghajlat-változási fellépések általános érvényesítését szolgálja.

Az elmúlt 20 évben azt hallottuk, hogy “most van az utolsó esélyünk a katasztrófa megállítására” – ez az üzenet nem pánikba ejteni, hanem motiválni hivatott. Az elmúlt 20 évben a kibocsátások és a környezetpusztítás évről évre tovább nőtt. Úgy véljük, hogy olyan megközelítésre van szükség, ahol a jelenlegi valóságunk igazságát ismerjük. Egy olyan igazság, amely a narratívánk középpontjában áll – hogy az ablak gyakorlatilag bezárult 1,5 C foknál, és ez olyan árvizeket, tüzeket és éhínségeket jelent, amilyeneket még soha nem láttunk. És bíznunk kell abban, hogy a nyilvánosság meghallja ezt az igazságot, beismeri ezt a kollektív kudarcot és reagál. A klímavezetés ürességét már most is a nyilvánosság azon tagjai töltik be, akik olyan kényszerítő erejű felhívásokat találtak ki a részvételre, amelyek nem járnak letartóztatással és börtönnel. A milliók együttesen lehetővé teszik egy tömeges mozgalom létrehozását, amely növeli a kormányokra gyakorolt nyomást, hogy gyorsan és érdemben cselekedjenek. Igyekszünk minden lehetséges módon felgyorsítani ezt a mozgalmat, amelyet elkerülhetetlennek tartunk.

Mindannyian inspirációt meríthetünk ebből az évszakból, pontosan az alapján, amit a kinti hőmérők mutatnak, mert akár hidegebb van vagy sokkal melegebb, már nem az ami a megszokott állapotban volt. Ennek megfelelően több együttérzést, empátiát, elmélkedést és szolidaritást hozhatunk azokba a közösségekbe ahol élünk. Mindannyiuknak csodálatos, békés és boldog karácsonyt kívánok.

Rampasek, László A.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.