A klímamegbolondulás fő oka, hogy a teherbeesések közel fele baleset

A klímamegbolondulás fő oka, hogy a teherbeesések közel fele baleset | ClimeNews

Ahogy az USA vezető alulról szerveződő szervezete igyekszik stabilizálni a globális népességet a népesedési kihívásokról szóló oktatással, valamint lobbizással, hogy az USA fektessen be az önkéntes hazai és nemzetközi családtervezési programokba, a Population Connection el fog indítani egy projektet, aminek célja, hogy bemutassa a kapcsolatot a nők és lányok jogainak bővítése és a klímaváltozás elleni harc között, miközben enyhíti a káros hatását a világ legsérülékenyebb közösségeire.

Nagylelkű adományozók egy csoportja, akit az arkansasi James R. Bennett vezet, előállt azzal, hogy biztosítsa a kezdő támogatást a projekthez. A főbb tevékenységek magában foglalnak egy előadássorozatot; egyetemek elérésére irányuló digitális médiamegjelenéseket; és új, egyetemi szintű letölthető anyagok elérhetővé tételét azok számára, akiket érdekel a népességnövekedés, a reproduktív egészség (értsd: fogamzásgátlási lehetőségek), és a környezeti kihívások – különös tekintettel a klímaváltozásra.

Növekvő népesség, növekvő karbonlábnyom

A globális felmelegedés példanélküli veszélyt jelent az emberiségre. Keveset tettek az emberek annak érdekében, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást, annak ellenére, hogy a tudósok már 40 éve figyelmeztetnek minket. Ehelyett a CO2-kibocsátás az 1979-es 10 gigatonnáról közel évi 35 gigatonnára ugrott. Noha a gazdag országok felelősek a történelmi kibocsátásért, és a legnagyobb fejenkénti kibocsátásért, a kutatások alapján a lassabb jövőbeli népességnövekedés hosszútávon akár 40%-kal csökkentheti a kibocsátást (ahhoz képest, mintha nem tennénk semmit, és a jelenlegi trendeknek megfelelően alakulna a népesség).

Ahogy az emberek az alacsonyabb jövedelmű országokban javulást érnek el az életszínvonal terén, azoknak az országoknak a karbonlábnyoma nőni fog – a fejenkénti karbonlábnyom és a népesség növekedése eredményeként.

Világszerte a nemzések közel fele nem kívánt, és a fejlett országokban 214 millió nő szeretné megakadályozni a teherbeesést, de nem férnek hozzá a modern fogmazásgátló eszközökhöz. Hogy csökkentsük a globális népesség növekedésének hatásait a karbonkibocsátás és a biodiverzitás-vesztés terén, emberi jogokon alapuló szakpolitikákat kell alkalmaznunk a családtervezési lehetőségek és a reproduktív egészségügyi szolgáltatások kiterjesztésére világszerte – beleértve a magas kibocsátású USA-t, ahol a nemzések 45%-a nem kívánt.

Itt az ideje végre biztosítani az önkéntes családtervezési lehetőségeket mindenki számára, valamint az oktatást minden lány számára. Ennek a két nőjogi intézkedésnek együtt nagyobb hatása volna a karbonkibocsátások megelőzése terén, mint bármilyen más kibocsátáscsökkentő stratégiának.

A Population Connection megmutatja a kapcsolatot a globális népességnövekedés és a számtalan környezeti kihívás között, amivel szembesülünk – minden korú embert oktatunk és cselekvésre motiváljuk őket. Komoly eredményt értünk el az elmúlt 50 évben, megtanítottuk a fiatalokat a népesedési koncepciókat, és lobbiztunk azért, hogy mindenhol javuljon az önkéntes családtervezési programok hozzáférhetősége az emberek számára. Az 1968-as megalakulásunk óta közel 100 ország érte el a népességpótlási arányt, ami akkor még csak négy országnak sikerült. (Megjegyzés: a Teljes Termékenységi Ráta, vagyis az egy nőre jutó gyermekszám esetén a népességpótlási arány kb. 2,1, ami mellett pár évtizedig még mindig nőhet a népesség, ha közben nő a születéskor várható élettartam)

De fel kell gyorsítanunk a tempót, hogy megoldjuk a klímaválságot.

A Population Connection kampánya a népesség stabilizálását behozza a klímavédelemről és klímaadaptációról szóló közbeszédbe, növelve a lendületét, hogy egy drámai növekedést érjünk el a családtervezési és reproduktív egészségügyi programokhoz való hozzáférhetőségben szerte a világon. Ezáltal csökkenthetjük a globális népességnövekedés hatásait a szén-dioxid-kibocsátás és a biodiverzitásvesztés terén, miközben növeljük a sérülékeny közösségek képességét a klímaadaptációra. Ha szeretne többet megtudni erről a projektről, kérjük, lépjen kapcsolatba Hannah Evans Népesedési, Egészségügyi és Környezeti specialistával.

Shauna Scherer, Vice President for Marketing and Development

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.