Tízezrével halnak meg Európában, ha ez ideér

Az elkövetkező napokban (ismét) kemény hőség lesz Dél-Ázsiában.

Tízezrével halnak meg Európában, ha ez ideér

Pakisztánban helyenként az 50°C-ot is átlépi a hőmérséklet. Ez a nagyon forró március és a legforróbb április után következik.

 

A hőség tényleg könyörtelen. India nagy részén is nagyon meleg van.

 

Dél-Ázsiától nem idegen a bolygó legvadabb hőségének egyik legvadabb formája, de a március óta tartó hőség intenzitása és tartóssága megdöbbentő.

Aki még mindig azt hiszi, hogy ez egy nagy vicc a klímaváltozással kapcsolatban az csak figyeljen most Ázsiára! Amit okoz (már most is) az ottani extrém hőmérséklet-emelkedés, arra biztosan számíthat itt Európában is. Mert mindenféle klímamodellezéssel ellentétben, hogy a Föld melyik részére vonul Északról a hideg, és a többi helyre azonnal a kialakuló forróság, mára csupán dobókocka kérdése.

Ahogy megyünk bele a 2020 utáni évekbe nagyon úgy fest, hogy közelebb állunk egy valódi fordulóponthoz, mint gondolnánk.

A karbonsemlegesítéseket azonnal el kell kezdeni mindenkinek, ameddig időt lehet ezzel nyerni. Az összefüggést ott kell keresni ebben a kérdésben, hogy karbonsemlegesíteni nagyon rövid idő alatt lehet, audittal együtt is pár hét, esetleg egy két hónap, de nullára csökkenteni a karbonlábnyomot saját beruházásokkal – a tervezéstől a megvalósításig – éveket vehet igénybe.

Rampasek, László A.
Kép és animációk forrása: Scott Duncan

A klímaváltozással szembeni tétlenség ideológiájának meghaladása


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.