Dr. Jane Goodall – A Sziget Nagyszínpadáról közös felelősségünkre szólított fel

Dr. Jane Goodall – világhírű főemlőskutató, ENSZ békenagykövet és aktív környezetvédő – 2019. augusztus 8-án a Sziget vendége volt.

Dr. Jane Goodall - A Sziget Nagyszínpadáról közös felelősségünkre szólított fel | ClimeNews

A 85 éves kutató évente 300 napot utazik, hogy felhívja a figyelmet a természet-és környezetvédelem fontosságára, az élőhelyek pusztulásra, fogyasztási szokásaink környezetkárosító hatásaira. A Love Revolution programhoz csatlakozva a Nagyszínpadról közös felelősségünkre szólít fel.

Dr Jane Goodall munkájának köszönhetően ma már tudjuk, hogy a csimpánzok sokkal közelebbi rokonaink, mint valaha gondoltuk volna. Afrikában, természetes környezetükben figyelte őket, míg el nem fogadták jelenlétét, és feltárták előtte az emberéhez oly hasonló viselkedésüket. Évtizedes csimpánzkutató munka után figyelt fel a környezeti problémák súlyosságára. Ráébredt, hogy nagy a baj, a csimpánzok és más állatok száma rohamosan csökken és élőhelyeik egyre zsugorodnak. Azóta többek között létrehozta a világ számos országában létező a Jane Goodall Intézetet, útnak indította Roots and Shoots (Rügyek és Gyökerek) elnevezésű környezeti nevelési programot, tartott rengeteg előadást, írt jó néhány könyvet és világszerte milliók számára jelent inspirációt.

A Szigeten helyet kap a magyarországi Jane Goodall Intézet is, melynek önkéntesei Dr Goodall hitvallását követve, csimpánz-örökbefogadó programjukat népszerűsítik. Az adományokból egy Kongóban működő csimpánzmenhelyet támogatnak, ahol az árván maradt kölykök, vagy illegális kereskedelemből mentett emberszabásúak rehabilitációja folyik.

Van reményem a jövőben, a fiatalok, akik megértik a problémákat, és van kellő erejük a világ megváltoztatásához,

mondta. Már nem lepődik meg, hogy a fiatalok is bizakodóak, de szerinte csak akkor van esély megmenteni a Földet, ha az emberek összefognak érte.

Forrás: Sziget Fesztival - Fotó: botost/444.hu


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.