Soha ne égess műanyagot

Látható távolságon belül van már a fűtési szezon. A fűtőberendezések, kémény átnézése, ellenőrzése a feladat ilyenkor, és odafigyelni magunkra és másokra a rossz fűtési szokásokkal kapcsolatban. Néhány bevett gyakorlat miatt akár 3 évet is csücsülhet valaki a Hulladékgazdálkodási Törvény be nem tartásáért.

A szomszédom hulladékkal tüzel, bútorlapokat, rétegelt lemezeket hord haza. A kertje már olyan, mint egy hulladékudvar…

Soha ne égess műanyagot | ClimeNews - Hírportál

Mindennapos, hogy segítséget kérnek a Levegő Munkacsoporttól azért, mert mások hulladékot halmoznak fel, majd ősztől el is tüzelik. Fontos leszögezni, hogy a kezelt fa, a műanyag, a gumi, a ruhanemű, a kábelek égetésekor az egészségre súlyosan veszélyes anyagok jutnak a levegőbe, melyek hozzájárulhatnak akár súlyos daganatos betegségek kialakulásához is. Már csak ezért sem szabad soha tűzre tenni a legkisebb mennyiségben sem!

Soha ne égess műanyagot | ClimeNews - Hírportál

A környezetre veszélyes hulladék égetéseebbe a körbe tartozik a lomb és a kerti hulladék is – a Btk. 248§ alapján bűncselekmény, melynek társadalomra való veszélyessége miatt mindenkinek nagyon komolyan kell vennie. Ha hulladékégetésről, vagy hulladékkal tüzelésről van tudomásotok, akkor első körben beszéljetek az illetővel. Ha nem hagy fel a veszélyes tevékenységével, akkor pedig a Levegő Munkacsoport kiadványában található eljárásokat követve érhettek el eredményt:  Ne égesd el! - Levegő Munkacsoport

Rampasek László
Forrás: Levegő Munkacsoport


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.