Soha ne égess műanyagot

Látható távolságon belül van már a fűtési szezon. A fűtőberendezések, kémény átnézése, ellenőrzése a feladat ilyenkor, és odafigyelni magunkra és másokra a rossz fűtési szokásokkal kapcsolatban. Néhány bevett gyakorlat miatt akár 3 évet is csücsülhet valaki a Hulladékgazdálkodási Törvény be nem tartásáért.

A szomszédom hulladékkal tüzel, bútorlapokat, rétegelt lemezeket hord haza. A kertje már olyan, mint egy hulladékudvar…

Soha ne égess műanyagot | ClimeNews - Hírportál

Mindennapos, hogy segítséget kérnek a Levegő Munkacsoporttól azért, mert mások hulladékot halmoznak fel, majd ősztől el is tüzelik. Fontos leszögezni, hogy a kezelt fa, a műanyag, a gumi, a ruhanemű, a kábelek égetésekor az egészségre súlyosan veszélyes anyagok jutnak a levegőbe, melyek hozzájárulhatnak akár súlyos daganatos betegségek kialakulásához is. Már csak ezért sem szabad soha tűzre tenni a legkisebb mennyiségben sem!

Soha ne égess műanyagot | ClimeNews - Hírportál

A környezetre veszélyes hulladék égetéseebbe a körbe tartozik a lomb és a kerti hulladék is – a Btk. 248§ alapján bűncselekmény, melynek társadalomra való veszélyessége miatt mindenkinek nagyon komolyan kell vennie. Ha hulladékégetésről, vagy hulladékkal tüzelésről van tudomásotok, akkor első körben beszéljetek az illetővel. Ha nem hagy fel a veszélyes tevékenységével, akkor pedig a Levegő Munkacsoport kiadványában található eljárásokat követve érhettek el eredményt:  Ne égesd el! - Levegő Munkacsoport

Rampasek László
Forrás: Levegő Munkacsoport


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.