Drámai a helyzet Romániában az esőzések miatt

Bízom benne, hogy a miniszter is kapiskálja Romániában, hogy a karbonsemlegesítés a fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme!

Romániát hatalmas esőzés és árvíz sújtja. Brassó közelében az áradás pont akkor döntött romba egy vasúti hidat, amikor valaki a megáradt folyót videózta.

Románia megyéinek háromnegyedében okoztak eddig kárt az árvizek, jelentette ki csütörtök délben Gheorghe Dobre közlekedésügyi miniszter. Hargita megyében több település megközelíthetetlen, helyenként szünetel az energiaszolgáltatás is: öt falut, Hágótőt, Récefalvát, Farkaspallót, Bükkhavaspatakát és Barátostelepet teljesen elzárt a víz a külvilágtól – olvasható a mediatica.ro-n.

Drámai a helyzet Romániában az esőzések miatt | ClimeNews - HírportálA miniszter elmondta: az esőzések és áradások miatt szükségállapotot rendeltek el Románia három, keleti megyéjében. Az ár összesen 31 megyében pusztított. Hivatalos adatok szerint öt ember meghalt, több mint 8 000 személyt ki kellett telepíteni. 482 település szenvedett kárt, 11 246 ház megrongálódott, 242 lakás lakhatatlanná vált, 8 416 személyt kitelepítettek, és 53 319ha termőföldet teljesen ellepett a víz.

Gyergyótölgyesen, Gyímesfelsőlokon, Gyímesközéplokon és Szentdomokoson huszonnégy családot kitelepítettek, a mentőcsapatok több mint két napja szünet nélkül dolgoznak, hogy ideiglenes hidakat építsenek az elszigetelt lakosok kimentésére.

R.L