JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Drámai a helyzet Romániában az esőzések miatt

Bízom benne, hogy a miniszter is kapiskálja Romániában, hogy a karbonsemlegesítés a fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme!

Romániát hatalmas esőzés és árvíz sújtja. Brassó közelében az áradás pont akkor döntött romba egy vasúti hidat, amikor valaki a megáradt folyót videózta.

Románia megyéinek háromnegyedében okoztak eddig kárt az árvizek, jelentette ki csütörtök délben Gheorghe Dobre közlekedésügyi miniszter. Hargita megyében több település megközelíthetetlen, helyenként szünetel az energiaszolgáltatás is: öt falut, Hágótőt, Récefalvát, Farkaspallót, Bükkhavaspatakát és Barátostelepet teljesen elzárt a víz a külvilágtól - olvasható a mediatica.ro-n.

Drámai a helyzet Romániában az esőzések miatt | ClimeNews - HírportálA miniszter elmondta: az esőzések és áradások miatt szükségállapotot rendeltek el Románia három, keleti megyéjében. Az ár összesen 31 megyében pusztított. Hivatalos adatok szerint öt ember meghalt, több mint 8 000 személyt ki kellett telepíteni. 482 település szenvedett kárt, 11 246 ház megrongálódott, 242 lakás lakhatatlanná vált, 8 416 személyt kitelepítettek, és 53 319ha termőföldet teljesen ellepett a víz.

Gyergyótölgyesen, Gyímesfelsőlokon, Gyímesközéplokon és Szentdomokoson huszonnégy családot kitelepítettek, a mentőcsapatok több mint két napja szünet nélkül dolgoznak, hogy ideiglenes hidakat építsenek az elszigetelt lakosok kimentésére.

R.L