Varga Lóránt – Az a helyzet, hogy esett a hó… (csökkentsük a föld lakosságát… )

Varga Lóránt - Az a helyzet, hogy esett a hó... (csökkentsük a föld lakosságát... ) | ClimeNews - Hírportál

Fehérben a város, ezért szórják a járdákat. De vannak szakaszok, ahol nem.
Az a helyzet, hogy én azoknak a szakaszoknak örülök, ahol hó van, ugyanis a kutyák télvíz idején EGY lábon sétálnak, mert marja őket a só (és egy lábon négy helyett tényleg nehéz sétálni).
De persze az is a helyzet, hogy szentségelek, ha nincs nálam kutya, mert „miért nem képesek felsózni az a rohadt járdát, tele van a baleseti az ilyen hanyagok miatt”. És persze ha van kutyám, utálom a tűzijátékot, de ha van gyerekem, szívesen kiviszem megmutatni neki, hogy milyen szép, amikor virágok vannak az égen, és főleg elmondhatom: „látod, milyen könnyen el lehet szórni sok pénzt, néhány garantáltan mulandó percért?”
De közben az is a helyzet, hogy ha esik a hó, az jó, mert síelni akarok, és ahhoz nem árt, ha csúszik a hegyoldal (és persze biztos jó az alpesi országok gazdaságának, de nyilván kit érdekelnek az alpesi országok, ha nem vagyok éppen ott?), miközben megértően sajnálkozom, amikor anyám arra panaszkodik, hogy nem mer kimenni napok óta, mert fél, hogy a tavalyi combnyaktörésére még egyet szerez.
Az a helyzet, hogy magunkon belül is skizofrének vagyunk, és mint egy illedelmes skizofrén nem is vesszük észre, hogy öt perce miért anyáztunk, főleg, mert most úgy véljük, hogy az anyázás nagyon-nagyon bunkó dolog.
Ha önmagunkon belül nem tudunk dűlőre jutni, akkor miért reménykedünk abban, hogy egymással sikerülhet? Hiszen skizofrének (egy testben) egymással nem törődő személyiségei egyeztetnek skizofrének (egy testben) egymással nem törődő személyiségeivel. A Földön legalább 80 milliárdan laknak, csak 8 milliárd test tartozik hozzá.
És mindez azért, mert esik a hó és persze az nagyon szép, nekem tetszik, vakít és tisztává tesz, holott körülbelül öt perce adtam igazat a szomszéd néninek (és a kutyáknak), aki azt mondta nekem, hogy szerinte a hóesés csak bajnak van, ha öreg az ember. Igaza van, 80 felett én is gyűlölni fogom a telet.
Azt hiszem, le kéne ülnöm és legalább saját énjeimmel dűlőre jutni pár kérdésben. Hátha ezzel csökkentem bolygónk lakosságát néhány fővel, és talán életem is egyszerűsödik.
A helyzet az, hogy nem bízok a sikerben.
De reménykedem.
Öt percig.

Forrás: Varga Lóránt – https://facebook.com/naplorant