Egy hete ki se szálltak az ágyból

Egy hétig nem szálltak ki az ágyból, ott fogadták az újságírókat is. Maradj otthon és tüntess a szerelem, szex, fogamzásgátlás szabadságáért – pl. ennek a cikknek a megosztásával!

Egy hete ki se szálltak az ágyból | ClimeNews - HírportálJohn Lennon és Yoko Ono az első napon Amszterdam – 1969. március 25-31

Ma a társadalom már kicsi kortól tiltással, szégyennel, bűntudattal fojtja el a természetes szexualitást és millió korláttal, pszichés gátlással, távolságtartás előírásokkal akadályozza az emberek természetes egymásra találását. Ezek kikerülésére, lebontására, a közeledés kudarcaira, a jajmitszólnak szorongásaira, a visszautasítás félelmeire megy el az emberek erőfeszítéseinek jelentős része. Mindez rengeteg költséget, energiapocsékolást, környezetpusztítást, feszültséget, viszályt, erőszakot, pszichés nyomorúságot, nyomort, magányt … okoz.
Nézz utána a természeti népek természetes szerelmi viszonyainak, pl. Gauguin Haiti-élményeinek vagy Malinowski leírásainak a Trobriand-szigetek szabad szexualitásáról … és szabadítsd fel magadat is!

Képzelj el egy állati sorból kiemelkedett emberiséget, ahol az embereknek már nem kell hatalomra, pozícióra, elismertségre törni, vagyont halmozni, munkával és harccal tönkretenni a Földet, hogy szexhez jussanak a szaporodás evolúciós ösztön-parancsától hajtva,
– mert nem is akarnak szaporodni, csak élvezni a szerelmet,
– szabadon gyerekmentes életcélokat követni vagy olyan kevés gyermeket nemzeni amennyit könnyedén és minőségien fel tudnak nevelni,
– lerázva az evolúció kényszerét, ami föláldozza az egyént a fajért,
– átlépve a mém-evolúcióba, a lelki-szellemi fejlődésbe, nem-anyagi gazdagságba…
– a munka nehezére intelligens gépeket fejlesztve, hogy a hatalmasok ne szaporítsák tenyészállatként a szegény tömegeket, mert már nem kell sokak rabszolgasága kevesek jólétéhez, s a kis népesség mind jólétben élhessen …

1969. márc. 31: Már egy hete nem szállt ki az ágyból John Lennon és Yoko Ono az amszterdami Hilton szállodában. Ezt a béketüntetést május 26-tól Montrealban is megcsinálták.

“Make love, not war”: ez volt a Beatles együttes tagja és kedvese nyilvános demonstrációjának üzenete.

A magyar nyelv gazdagságának érzékeltetésére néhány lehetséges fordítás a napi BOCSmagazin szerkesztőjétől:
Szeretkezz, ne hadakozz!
Kedveskedj, ne ellenségeskedj!
Élvezz, ne csatázz!
Szerelmeskedj, ne gyűlölködj!
Hódíts, ne megszállj!
Kedvelj, ne pusztíts!
Elbájolj, ne leigázz!
Ölelj, ne ölj!
Szeress, ne háborúzz!
Udvarolj, ne harcolj!
Bujálkodj, ne dulakodj!
Élvezd ki, ne végezd ki!
Ágyban menj el, ne menetelj!
Feküldj le (vele), ne kelj föl (ellene)!
S a legrövidebb, szleng fordítás: Kúrj, ne dúlj!
Olyat tégy, ami az élet tartalmát, értékét, élményét, a személyiség fejlődését jelenti, ne olyat, ami túlterheli a Földet.
Tehát: szeretkezz (és olvass, alkoss, gyönyörködj, …), NE szaporodj, termelj, fogyassz, szennyezz, küzdj (sokat)!
(Gyula I. Simonyi)

Egy pedagógiai vizsgálat eredménye is ezt erősíti: Udvarolj, ne harcolj!
Gyerekek meseértését vizsgálták egy 4 mondatos kis történettel:
„John szerelmes volt Marybe, de ő nem akart hozzámenni. Egyszer egy sárkány elrabolta Maryt. John lóra pattant és megölte a sárkányt. Mary hajlandó lett hozzámenni feleségül.”
Hároméves kislányt kérdeznek a történetről:
– Miért lett hajlandó Mary hozzámenni Johnhoz?
– John annyit beszélt neki, hogy menjen hozzá, hogy aztán érdekelni kezdte a dolog…
(Idézi: Umberto Eco, Hat séta a fikció erdejében, Európa kiadó)
Lám, miért kellene a férfinak sárkányokkal küzdeni, pozícióra törni, vagyont halmozni, munkával és harccal tönkretenni a Földet, amikor a szép beszéd célravezetőbb…

Cselekedj hatékonyan a járványok, erőszak, természetpusztítás, klímamegbolondulás, nyomor megelőzéséért: segítsd a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat!

Forrás: BOCS Blog


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.