Franciaország 2 milliárd euróval növeli a klímaváltozás elleni harchoz való hozzájárulását

Az év végi  klímacsúcsnak otthont adó Franciaország 2020-ig 2 milliárd euróval növeli a klímaváltozás elleni küzdelemhez való hozzájárulását – jelentette be az ENSZ-közgyűlés általános vitáján hétfőn New Yorkban Francois Hollande francia elnök.

Franciaország 2 milliárd euróval növeli a klímaváltozás elleni harchoz való hozzájárulásátHollande elmondta, hogy Franciaország a közös európai értékek alapján kész a válságövezetekből érkező menekültek befogadására, de hangsúlyozta, hogy a világnak ki kell vennie részét a probléma kezeléséből és nagyobb támogatást kell nyújtania az olyan nemzetközi szervezetek működéséhez a Szíriával szomszédos országokban, mint az ENSZ menekültügyi főbiztosának hivatala, vagy a Világélelmezési Program.
Leszögezte, hogy a “diktátor” Bassár el-Aszad elnök nem lehet részese a szíriai rendezésnek, mert az “áldozatok és a hóhér” nem ülhetnek le egy tárgyalóasztalhoz. Felszólalása előtt Hollande elnök újságíróknak elmondta:  Franciaország kész együttműködni Oroszországgal és Iránnal a szíriai válság megoldása érdekében, de Moszkvának és Teheránnak meg kell értenie, hogy Aszad ebben nem kaphat szerepet.

Forrás: MTI