Kanadai cég a világ első karbonsemleges élelmiszeripari vállalata

Még 2019-ben egy kanadai cég a Maple Leaf Foods lett a világ első jelentős karbonsemleges élelmiszeripari vállalata, és a világ három állati fehérjét előállító vállalatának egyike, amely tudományosan megalapozott célokat tűzött ki, amelyek összhangban vannak az éghajlatváltozásról szóló párizsi megállapodással.

Kanadai cég a világ első karbonsemleges élelmiszeripari vállalata

Mi egy karbonsemleges élelmiszeripari vállalat vagyunk, amely céltudatosan arra törekszik, hogy a jobb táplálkozás, a biztonságosabb élelmiszerek és munkahelyek, az emberibb állatgondozás és a bolygónkat védő fenntarthatósági erőfeszítések révén növelje a jót az élelmiszerekben.

Ezzel az idézett mondattal kezdődik a cég weboldala, és ők már három éve karbonsemlegesek. Ennek elérése egy olyan, az egész vállalatra kiterjedő kezdeményezés eredménye volt, amely az üzlet minden aspektusát felülvizsgálta, biztosítva, hogy a farmtól a kanadaiak vacsoraasztaláig a fenntarthatóság mindenben prioritást élvezzen, amit a Maple Leaf Foods tesz.

Kanadai cég a világ első karbonsemleges élelmiszeripari vállalataA vállalat elkötelezte magát amellett, hogy 2025-ig 50 százalékkal csökkenti környezeti lábnyomát (villamos energia, földgáz, víz, szilárd hulladék) és élelmiszer-hulladékát. A Maple Leaf jóváhagyott, tudományosan megalapozott célkitűzései 2030-ig 30 százalékkal kívánják csökkenteni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ezen ambiciózus fenntarthatósági célok elérése érdekében a vállalat agresszívan kerüli és csökkenti a kibocsátást, ahol csak lehetséges, az üzemekben és az ellátási láncban. A jelenleg nem csökkenthető kibocsátások esetében a vállalat számos nagy hatású széndioxid-kiegyenlítési projektet támogat Kanadában és az Egyesült Államokban – az erdészeti és megújuló energiával kapcsolatos kezdeményezések támogatásától kezdve a hulladékeltávolítási projektekig – annak érdekében, hogy nettó kibocsátása nullára csökkenjen.

A Maple Leaf Foods 2022. novemberében ünnepelte széndioxid-semleges vállalatként való működésének hároméves évfordulóját, ami jelentős mérföldkő azon az úton, amelynek célja, hogy a világ legfenntarthatóbb fehérjeipari vállalatává váljon.

Rampasek László A.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.