Szélsőséges hőmérsékletek a világ körül

Észak-Európa és a Földközi-tenger között manapság irtózatos a hőmérséklet-különbség:

A spanyolországi szélsőséges rekordmeleg után Tunéziában és Líbiában is 30 Celsius-fokot is elérte a hőmérséklet.

A Sfaxi repülőtér (Tunézia) 28,7 °C-kal új havi rekordot állított fel.
A szélsőséges meleg átterjed Görögországra és a Balkánra.

Szélsőséges hőmérsékletek a világ körül

“Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán enyhe levegő áramlik térségünk fölé. A maximum hőmérséklet értékei a délkeleti tájakon elérhetik a +15 fokot, sőt zivatarok is kialakulhatnak az ország ezen részein. A meleg nem tart sokáig, a hétvégére meredeken zuhannak majd a hőmérsékleti értékek és visszatér a zord hideg. A hőmérséklet-ingadozás pár nap alatt körülbelül 50 fok, ezt a szervezetünk nagyon nehezen tolerálja!

Nézzük mi vár ránk a következő napokon!

Péntek: Országszerte borult és esős idő várható, délkeleten zivatarok alakulhatnak ki. A légmozgás délkeleten megerősödik, másutt jellemzően mérsékelt marad a szél. Reggel -2 és +5 fok között, délután +3 és +15 fok között alakul a hőmérséklet. Délkeleten mérhetjük a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

Szombat: Eleinte borult lesz az ég, majd napközben helyenként csökken a felhőzet. A Dunántúlon hózáporok, a középső tájakon havas eső záporok, keleten eső, záporeső formájában érkezik a csapadék. A hideg levegőt szállító északnyugati irányú szél a Kisalföldön és a Balaton-felvidéken viharossá fokozódik. A minimum hőmérséklet értéke -4 és +4 fok között, a délutáni csúcsértékek -2 és +4 fok között alakulnak.

Vasárnap: Gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél mérséklődik. Hajnalban -12 és -2 fok közé hűl a levegő, a legmelegebb órákban -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfő: Változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Csapadék nem alakul ki. A minimum hőmérséklet értéke -15 és -4 fok között alakul, a maximumok -5 és +3 fok között alakulnak.” – Gáspár Nikolett

Forrás: Extreme Temperatures Around The World


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.