Nyolcmilliárd ok, amiért a népesség számít

A 21. század meghatározó kérdése – Valorie M. Allen

Nyolcmilliárd ok, amiért a népesség számítGondolkodott már azon, hogy miért olyan kiábrándító a környezeti fejlődésünk?

A világ hamarosan eléri a megdöbbentő népességszámot: Nyolcmilliárd ember él egy kis bolygón. Ebben a provokatív és a kritikusok által is elismert kötelező olvasmányban Valorie M. Allen össze meri kötni ezt a nagyon kevés pontot. A könyv olvasása közben rádöbben, hogy a környezetvédelmi csoportok és a világszervezetek hosszú és jó küzdelmei mind hiábavalóak, mivel minden nyereséget hamarosan felülír a még nagyobb növekedés nyomása.

Az Eight Billion Reasons Population Matters (Nyolc milliárd ok, amiért a népesség számít) mélyreható és szemet nyitó pillantást vet bolygónk legnagyobb fenyegetésére, arra, hogy a túl sok ember kimeríti a Föld erőforrásait és hozzájárul az éghajlatváltozáshoz. Miközben rengeteg tényt és adatot közöl, ennél sokkal többet nyújt. Érzelmi szinten szólít meg minket, arra hívva fel a figyelmünket, hogy gondolkodjunk el azon, hogy mit pusztítunk el, és gyászoljuk meg a veszteségeket, amelyeket magunknak és minden más életformának okozunk.

Még soha ennyi ember nem volt ennyire félretájékoztatva egy olyan fontos és sürgős dologról, mint a népesség.

A szörnyű figyelmeztetések és tudományos eredmények évtizedei után egyértelmű, hogy az emberiségnek végre szembe kell néznie azokkal a mítoszokkal és tabukkal, amelyek visszatartanak bennünket a népesedési válság kezelésétől. Ez a könyv bátor és ritka erőfeszítés arra, hogy demisztifikálja a népesedési rejtélyt, és egy szándékosabb és ígéretesebb jövő felé tereljen minket, ahelyett, hogy hagynánk, hogy az emberi természet vakon olyan utat kovácsoljon előre, amely nem hagy teret az egészséges létezésnek.

Allen alapos elemzést nyújt a környezeti, társadalmi, politikai és gazdasági válságoktól sújtott világról; majd továbbmegy, és olyan megoldások és sikertörténetek kincsestárát nyújtja, amelyeket mindannyian megszívlelhetünk. E könyv segítségével az olvasó végre megérti, milyen egyszerű lehet a fenntarthatóság felé vezető út.

Ennek a könyvnek olyan lábai vannak, amelyek az egész világot bejárják! Valóban, ezt kell tennie!

“Valorie Allen kutatásai és írásai nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy megértsük, hogyan tud az emberi társadalom a fenntartható útra térni. Allen új könyve, az “Eight Billion Reasons Population Matters” (Nyolc milliárd ok, amiért a népesség számít) világosan megfogalmazza a népességgel való foglalkozás fontosságát. Ez egy másik fontos fókusz részét is képezi: A közoktatásét.”

-Rex Weyler – a Greenpeace International alapító tagja, a “Greenpeace: The Inside Story” (A Greenpeace – A belső történet) című könyvének szerzője.

“A népességnövekedés nem áldozat nélküli bűncselekmény. Sérti azokat, akik már itt vannak, és tovább károsítja a bolygót, amely a túlzott kizsákmányolás miatt vergődik. Val Allen könyvei az információk és a perspektívák kincsesbányái, amelyek valóságos kutatói bónuszt szolgálnak.”

-John Erik Meyer – író, a Kanadaiak a Fenntartható Társadalomért Egyesület elnöke,

“Val Allen könyve egy gyorstalpaló tanfolyam a népesedési kérdésről. Az információk tárháza mind a kezdők, mind azok számára, akik már régóta érdeklődnek a kérdés iránt. Inspirációként és eszköztárként is szolgálhat mindazok számára, akik foglalkozni akarnak a problémával.”

-Dr. Madeline Weld-elnök, Population Institute Canada (Kanadai Népesedési Intézet)

“Val Allen könyve nagyszerű forrás a diákok számára, hogy megismerkedjenek a népességgel és annak számos létfontosságú kérdéssel való kapcsolatával. Ezeket a kapcsolatokat csodálatra méltóan jól hozza létre.”

-Bill Ryerson, a Population Media Center elnöke, a Population Institute elnöke.

A kanadai Albertában élő VALORIE M. ALLEN az elmúlt 35 évben környezetvédelmi, népesedési és állatjogi csoportokkal dolgozott, és erőfeszítéseiért megkapta a Kanadai Önkéntes Díjat. Büszke tagja a Population Institute Canada-nak, és ez a tapasztalat, valamint az oktatás területén eltöltött hosszú évek során szerzett tapasztalata mutatta meg, hogy égető szükség van erre a reményt és megoldásokat tartalmazó könyvre. Ez a mű követi első díjnyertes könyvét, a Growing Pains-A Planet in Distress (Növekvő fájdalmak – Bolygónk bajban) címűt, mivel továbbra is az emberiség legkritikusabb kudarcára világít rá. További információ a www.populationinsync.net weboldalán olvasható.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.