Karbonsemleges lett az American Express

“Az érdekelt felek támogatásának egyik legfontosabb módja, hogy megtesszük a részünket annak a környezetnek a védelmében és fenntartásában, amelytől az élet függ.

Karbonsemleges lett az American Express | ClimeNews - Hírportál

Mivel az éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb kihívása jelenti, elkötelezettek vagyunk az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának korlátozásában az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület (IPCC) ajánlásainak támogatása mellett.

2018-ban CarbonNeutral®[1] vállalattá váltunk a megújulóenergia-kibocsátási egységek, a szén-dioxid-kompenzációk[2] és az üvegházhatást okozó gázok (ÜHG) kibocsátása elkerülése révén, és működésünket 100% -ban megújuló villamos energiával tápláltuk. Elkötelezettek vagyunk ezen erőfeszítések folytatása mellett.

Karbonsemleges lett az American Express | ClimeNews - Hírportál

Környezetünkre összpontosító területeink között szerepel az energia- és kibocsátáskezelés, a hulladékgazdálkodás, a harmadik fél által gyártott zöld épület tanúsításai és a felelősségteljes beszerzés. Az energiafelhasználás, a vízfogyasztás és a hulladék csökkentése iránti elkötelezettségünk mellett vállalkozásunk termékeit környezetbarátabbá  is fejlesztettük, többek között a Parley-vel az óceánokért folytatott partnerségünk révén újrahasznosított tengeri műanyagból készült hitelkártya kifejlesztésével. Végül arra törekszünk, hogy környezetbarát és társadalmi szempontból felelős termékeket és szolgáltatásokat jóváhagyott gyártóktól szerezzünk be.” – írják a közleményükben.

Forrás: American Express Sustainability

[1] Karbonsemleges tanúsítást azoknak a vállalkozásoknak vagy szervezeteknek adnak, amelyek a szén-dioxid-kibocsátásukat nettó nullára csökkenték a karbonsemlegesítési protokollnak megfelelően.

[2] VCS (Verified Carbon Standard) karbonkreditek vásárlásán keresztül valósult meg.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.