Mit jelent a Párizsi Megállapodásból való kilépés?

Ma a Trump kormánya hivatalosan megkezdte az Egyesült Államok kivonulását a Párizsi Megállapodásból – ez egy történelmi paktum az éghajlati válság leküzdésére az üvegházhatású gázok kibocsátásának globális csökkentésével.

Mit jelent a Párizsi Megállapodásból való kilépés? | ClimeNews - Hírportál

Nem fogjuk ezt lenyelni: óriási csalódás (bár várható volt) amerikaiak milliói számára – és még milliárdok számára szerte a világon.

Legkorábban az USA teljes mértékben 2020. november 4-én tudja elhagyni az egyezményt, egy nappal a következő elnökválasztás után. Érdekes véletlen, nem?

De van egy jó hír: függetlenül attól, hogy hivatalosan visszavonulunk-e a Párizsi Megállapodásból, nincs szükségünk az elnökre vagy az adminisztrációra, hogy Amerika megtegye azt, ami a bolygónk számára megfelelő.

Tudjuk, hogy 10 amerikai közül 7 látja pontosan mi történik a bolygónkkal, és azt akarja, a kormány gyorsan és merészen cselekedjen, hogy fosszilis tüzelőanyagokkal szakítson, és gazdasága a tiszta, megújuló energiára való áttéréssel növekedjen.

A két év óta, amikor Trump először bejelentette visszavonási szándékát, példátlan kötelezettségvállalásokat láthattunk a polgári vezetők, a polgármesterek, a kormányzók, a befektetők és az üzleti közösség részéről annak biztosítása érdekében, hogy az Egyesült Államok továbbra is globális vezető szerepet játsszon az éghajlati válság kezelésében.

Különböző korosztályok százezrei indultak az utcára, követelve közösségeiket, a munkaadóikat, az iskoláikat és a képviselőiket, hogy tegyenek lépéseket az éghajlati egyensúly megmentésére.

Itt, az éghajlati valóság ismerete mellett elkötelezettek vagyunk továbbra is annak érdekében, hogy 2020-ban tovább fokozzuk az alulról kezdeményezett munkánkat, hogy több ezer embert oktassunk az éghajlati válságról, a mögöttes tudományról és arról, hogy mit tehetnénk ma – közösen – annak kezelésére.

Forrás: The Climate Reality Project – Hírlevél | Alapító: Al Gore

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.