Megújuló energiák mítoszok – Greenpeace

A Greenpeace legújabb ismeretterjesztő kampányában, nem támadva semmilyen törekvést a megújuló energiák bevezetését gátló tévhiteket próbálja szerte oszlatni. Ezen tévhitek sokszor politikai eszközként felhasználva félrevezetik az embereket és a döntéshozókat. Nem kérdés, és a ClimeNews is többször foglalkozott azzal, hogy erkölcsi és etikai kérdés a tiszta megújuló energiaellátás fejlesztési irányaira állni, ellentétben a kockázatok minimalizálásába és veszélyeinek elkerülésébe ölni a milliárdokat.

Rampasek László

Hét tévhit a megújuló energiáról, eloszlatva

Képzeljünk el egy világot, ahol nincsenek olajkatasztrófák, szén-dioxid-szennyezés, vagy atomhulladék. Egy olyan világot, ahol nem érezzük magunkat tehetetlennek a klímaváltozással szemben, mivel megtettünk minden tőlünk telhetőt a további felmelegedés megelőzésére. Egy olyan világot, ahol az energia tiszta, biztonságos, és mindenki számára elérhető.

Ez a világ számunkra elérhető közelségbe került.

Itt a bizonyíték: a megújuló energia életképes, megbízható és ugrásra kész – mindene megvan, ami a tiszta energia forradalmához szükséges.

megújuló - 7tevhitEzen az oldalon összeszedtük a megújuló energiákkal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, és elmagyarázzuk, miért tévhitek – azaz miért nem felelnek meg a valóságnak.

 

 

megújuló - jovokep2