Aggaszt a Mars emberhiánya?

Aggaszt a Mars emberhiánya? Vagy inkább a földi hőség és szárazság?

Vannak akik szerint szinte bármilyen helyzet lehet alkalom az ivásra. Nos, az ENSZ a Népesedési Világnapon bejelentette, hogy még idén túllépi az emberiség a 8 milliárdot, s ez alkalom az ünneplésre. Még az ENSZ is, amely egyébként állandóan az éhezés, a háborúk, az ökológiai összeomlás stb. tragédiáira igyekszik felhívni a figyelmet, nyomban eszét veszti, amikor a népesedés tabu témája kerül elő.

William Maher amerikai humorista, színész, politikai kommentátor és televíziós műsorvezető felfigyelt erre és a népesedés téma körüli más eszetlenségekre, a népességrobbanás közepette népességfogyás miatt pánikolókra, a Mars emberhiánya miatt aggódókra, az országok erejének a népességük nagyságát tartókra, és egy remek paródiával ébreszt föl minket. Élvezzétek a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány magyar feliratozásával.

Forrás: Simonyi, Gyula I. | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány


Videóátirat

A legutóbbi jelentés arról tájékoztatott minket, hogy idén novemberben a Föld lakossága eléri a 8 milliárdot.

Ez nem jó hír, és akik szerint mégis, azokat agylágyulás ellen kellene kezelni.

Az ENSZ főtitkára azt mondta, hogy a 8 milliárdodik ember üdvözlése alkalom arra, hogy megünnepeljük a sokszínűségünket.

Igen, milyen megnyugtató, hogy minden fajú ember egyformán hozzájárul a már most is fenntarthatatlan karbonlábnyomhoz, és egyformán fog fulladozni és éhezni.

Láttátok, mi történt az elmúlt években az éghajlattal? Láttátok Angliát a múlt héten?

Anglia elég messze van északon, de a kifutópályák olvadnak.

A termőföldjeink zsugorodnak a perzselő hőmérséklet és a szárazság miatt, minden negyedik ember a Földön élelmezési gondokkal küzd. Amit magyarul éhezőnek szoktunk nevezni.

S még egy, milliárdok küzdenek vízhiánnyal.

De nem a víz az egyetlen, amiből kifogyunk: a tiszta levegőből, a talaj minőségéből, az esőerdőkből, a vizes élőhelyekből, a nemesfémekből, amelyek a telefonjainkat működtetik.

Még a homok is fogyóban van, ami talán nem tűnik fontosnak, de nélküle nem lehet betont vagy üveget készíteni, például az ablakokhoz, hogy kinézhessünk és láthassuk, hogy a világnak vége.

Mindez nem független attól, hogy egyre több ember él a Földön, akik hajlamosak használni a dolgokat.

Tracy Stone Manning a földgazdálkodási hivatalunk igazgatója, azt mondta, ha kevesebben lennénk, kevesebb lenne a hatásunk.

Kevesebbet kell fogyasztanunk, és ami még fontosabb, kevesebb fogyasztó embert kell szaporítanunk.

Azt hittem, hogy ez magától értetődő, és egészen a közelmúltig az is volt, de mostanában egyre több ember aggódik a népességfogyás miatt.

Pedig a népességfogyás az, amit ünnepelnünk kellene.

De Elon Musk szerint a legnagyobb probléma, amivel a világnak 20 éven belül szembe kell néznie, az a népesség összeomlása.

Ó, ugyan már, mennyi kifogás van arra, hogy ne használjunk óvszert!

Népesség-összeomlás volt már szombaton a Disney Worldben?

Az egyetlen dolog, ami összeomlik, az a Dumbo Ride a sok elhízott nyolcéves súlya alatt.

Nem aggódom a népesség összeomlása miatt.

Én a gleccserek összeomlása miatt aggódom, meg az élelmiszerlánc, meg az elektromos hálózat miatt.

Nézd, nagy Musk rajongó vagyok, de fogalmam sincs, miről beszél, amikor azt mondja, hogy a Föld a jelenlegi népességének többszörösét is el tudná tartani, és az ökoszisztéma rendben lenne.

Nincs rendben.

A Nature World News most számolt be a példátlan globális kihalási válságról, ahol több mint egymillió faj kihalása várható a következő évtizedekben, a méhek mind kihalnak, és a korallzátonyok halállománya az óceánban összeomlik.

Miről beszélnek ezek az emberek?

Amerika lakossága jelenleg 335 millió fő, és van egy állítólag okos fickó, Matthew Iglésias, aki írt egy könyvet Egymilliárd amerikai címmel.

Azt állítja, hogy egymilliárdan kellene lennünk.

Egymilliárd amerikai a 405-ös autópályán: a saját dühöngésedet illeszd be ide.

Az érvelése alapvetően az, hogy a legtöbb emberrel rendelkező országnak van a legnagyobb hatalma, és ez legyünk mi, és miért is ne, hiszen rengeteg helyünk van.

Oké, milliomodik alkalommal, és hadd ismételjem meg a gondolkodásban akadályozottak kedvéért.

Igen, van helyünk, pont, elismerve.

De nem a helyről van szó, hanem az erőforrásokról.

Nem most fogytunk ki tápszerből? Vajon a csecsemők hiánya volt az oka?

Igen, van hely a Földön több embernek, de valahogy úgy tűnik, hogy mindannyian épp ugyanarra a vonatra akarnak felszállni.

Lehet egymilliárd amerikai, de akkor sem akarnak majd Észak-Dakotában élni.

Még ha akarnának is, hol fognak ezek az új lakosok egy mega városszörnyben zöldszóját enni? (Utalás az emberevésre a túlnépesedésről szóló Zöld Szója című scifiben.)

Thomas Malthus 1798-ban felállított híres elmélete, miszerint a népesség exponenciálisan nő, de a víz és az élelmiszer nem, nem igazán változott.

Javítottunk az élelmiszertermelésen, igen.

De még mindig véges, és nem lehet vizet termeszteni.

A bolygó erőforrásai végesek.

De a hajlamunk a fogyasztásra nyilvánvalóan nem véges.

Tudósok azt mondják, hogy szinte egy egész másik Földre lenne szükség, hogy megtermeljük az erőforrásokat a mostani népességünk fenntartásához.

Öt Földre lenne szükség a népesség eltartásához, ha mindenki úgy fogyasztana, mint egy átlagos amerikai, amire a világ nagy része törekszik.

Ha ezeket a tényeket tagadod, akkor nem is tudom, a népességtudomány lapos föld híve leszel.

Egyszerűen nincs értelme annak az érvelésnek, hogy következmények nélkül folyamatosan növelhetjük az emberek számát.

Az érv, amennyire én tudom, ugyanaz, mint amit a bitcoin esetében használnak az emberek.

Nem gondoltuk végig, de kit érdekel?

Úgy tűnik, hogy ez jót tesz az üzletnek.

Az üzletre hatással van a csökkenő születési arányszám.

Japánt gyakran idézik, mint az eljövendő dolgok rémisztő előhírnökét.

Japánban néhány évvel ezelőtt a férfiak valamiért úgy döntöttek, hogy nem szexelnek többet, hanem csak maszturbálnak a metrón.

Az ezt követő születésszám-csökkenést szokásosan népesedési válságnak nevezték.

De ez nem válság, Japán jól van.

A válság valójában a GDP növekedése.

Igen, a csökkenő születésszám okoz némi problémát, mert szükségünk van friss, új résztvevőkre, akik belépnek a munkaerőpiacra, hogy finanszírozni tudjuk az előző generáció nyugdíjazását.

És igen, ha a születési ráta túlságosan csökken, és az emberek tovább élnek, akkor az eredmény az idősek és elgyengültek társadalma lesz, vagy ahogy ma hívják, a kongresszus.

De nem nagyobb probléma, hogy elfogy a víz?

A végesség, mint fogalom, nem szűnt meg.

Olyan gazdasági modellt erőltettünk magunkra, ahol a vállalkozásoknak egyre több vevőre van szükségük.

De a több vásárló több szén-dioxidot jelent, több hulladékot, több műanyagot az óceánban, több etetni való szájat.

Találjuk ki, hogyan lehetünk boldogok anélkül, hogy mindig növekednünk kelljen, és növekednünk, és mindig növekednünk kelljen, mint egy földönkívülinek az űrhajón.

Álljunk le a szaporodással.

A klíma aktivistáknak nem fákhoz kéne láncolniuk magukat, hanem meg kellene akadályozniuk a párokat, hogy belépjenek az éttermekbe, ahol hegedűn játszanak.

Felirat: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány | bocs.eu
Szerkesztő: Rampasek, László A.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.