Kivonultak a klímaaktivisták a madridi klímacsúcsról

Vonattal utazott Lisszabonból a madridi klímacsúcsra Greta Thunberg, miután áthajózott az Atlanti-óceánon.

Kivonultak a klímaaktivisták a madridi klímacsúcsról | ClimeNews - Hírportál

A svéd klímaaktivista három hét alatt szelte át az óceánt egy katamaránon, ezzel igyekezve bizonyítani, hogy lehet úgy élni, hogy eközben a lehető legkevesebbet szennyez.

A madridi COP25 klímakonferencián közel 200 országból érkeznek vendégek, hogy a klímaváltozás megfékezéséről vitatkozzanak. Az Európai Unió új vezetése várhatóan itt mutatja be új hosszú távú klímavédelmi stratégiáját.

Klímavédő aktivisták egy csoportja kivonult arról a megbeszélésről, amelyen előadóként részt vett több olajvállalat képviselője is.

Nem hisszük, hogy a Shellnek, a BP-nek meg a Chevronnak és társainak helye lenne a klímacsúcson, és befolyásolniuk kellene a megbeszéléseket. Befogtuk a fülünket és kijöttünk a teremből, hogy jelezzük: se a Shellnek, se a BP-nek, se a Chevronnak nincs keresnivalója a klímacsúcson, Tönkreteszik a klímát, és ha még ide is beengedjük őket, akkor nem maradunk másfél fokon belül

– mondta Laurie van der Burg holland klímaaktivista.

A COP25 klímakonferencia, melyen aktivisták, vállalatok és politikusok is részt vesznek, december 13-ig tart.

Forrás: Euronews


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.