Oroszország talán a földi élet – és így az emberiség – utolsó menedéke

Oroszország talán a földi élet – és így az emberiség – utolsó menedéke: az egyetlen nagy terület, amely még nincs túlterhelve és fogy rajta az emberi népesség.

Oroszország talán a földi élet - és így az emberiség - utolsó menedékeÖkológiai deficitről akkor beszélünk, ha egy populáció ökológiai lábnyoma meghaladja az adott populáció számára rendelkezésre álló terület biokapacitását. A nemzeti ökológiai deficit azt jelenti, hogy a nemzet biokapacitást importál a kereskedelem révén, felszámolja a nemzeti ökológiai vagyont vagy széndioxid-hulladékot bocsát ki a légkörbe. Ökológiai tartalék akkor áll fenn, ha egy régió biokapacitása meghaladja a lakosság ökológiai lábnyomát. (Forrás: footprintnetwork.org)

Oroszország talán a földi élet - és így az emberiség - utolsó menedéke

Oroszországon kívül a többi, a térképen még zöld nagy terület ökológiai tartalékait az ottani ill. a bevándorlás okozta népességrobbanás rohamosan teszi tönkre. Argentína és Svédország öko-tartaléka bő fél évszázad alatt felére fogyott, Kanadáé harmadára, Brazíliáé, Bolíviáé és Mongóliáé negyedére, Ausztráliáé és Kolumbiáé ötödére, Perué és Namíbiáé hatodára, Madagaszkáré hetedére, Kongóé és Angoláé tizedére, s mindenhol csak a népességnövekedés miatt, hiszen a fejenkénti ökolábnyom nem nőtt.

Az intenzív mezőgazdálkodás óta, kb. tízezer éve a nagyobb népesség nagyobb erőt jelentett, így a népességrobbanók (fél évezreddel ezelőtt pl. a nyugat-európaiak, egészen a 20. századig) általában elözönlötték a természettel egyensúlyt tartó népességűek területeit és azokat is tönkretették.

A Föld rohamosan súlyosbodó túlterhelése mára már az emberiséget és az egész élővilágot a létében fenyegeti. Az egyetlen esély a népességrobbanás visszafordítása, a nők felszabadulása. „Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet..” (Máté evangélium 5,5) De ahol végre már csökken a népesség, ott fenyeget a világ még mindig népességrobbanó többségének inváziója, kizsákmányoló nyomása.

Hogyan tudja egy nem túlnépesedő régió megvédeni a területe ökológiai értékeit a világ agresszív, népességrobbanó többségétől?

A gépek és fegyverek megváltoztathatják az erőviszonyokat úgy, hogy ne legyen annyira döntő tényező a népesség nagysága. Ez enyhítette a 19. századtól a hatalmi szaporodás-erőltetést. Addig mindenféle hatalomnak érdeke volt az ember-túltermelés, hogy legyen sok kiszolgáltatott, ezért olcsó munkás, szülőgép, katona. A “fölösleg” nem okozott nagy gondot a hatalmaknak, elpusztították az éhínségek, a járványok, a háborúk.

A fosszilis energiabőség olyan egészségügyi, mezőgazdasági stb. “fejlődést”, s ezáltal felgyorsult népességrobbanást hozott, hogy az embertúltermelés már veszélyessé vált a hatalmakra (egyre több és nagyobb rabszolgalázadás, forradalom, szabadságharc, munkásmozgalom, nőmozgalom, munkanélküliség stb.). Ezért már régóta nem érdek a túlnépesedés, de a sok évezredes vallási-kultúrális-társadalmi szaporodást erőltető agy- és szívmosás iszonyú mélyen gyökerezik a kollektív pszichében. Ezért az emberiség túl lassan kap észbe ahhoz képest, hogy a túlnépesedés pusztító következményei milyen gyorsan csapnak le rá. Szerencsére a globális tőke egyre több felvilágosult csoportja (pl. Gates, Warren, Rossmann) helyezi a népességrobbanásból származó rövid távú profit elé a hosszabb távú túlélés érdekét, ezért támogatja a fogamzásgátlás emberi jogát.

Az élővilág és így az emberiség utolsó reményei azok a még ökológiailag nem túlterhelt területek, amelyek meg tudják védeni magukat a népesedés és bevándorlás okozta túlnépesedéstől, valamint a világ túlnépesedett többségének kizsákmányoló rohamaitól.

A népességrobbanók mindig agresszívek,
– legelőször is a saját lányaikkal, asszonyaikkal, akiket tenyészállat sorban tartanak, különben nem tudnának népességrobbanni,
– másodszor a gyerekeikkel és szegényeikkel, akiket szolgasorban tartanak, különben nem tudnák a robbanó népességet ellátni,
– harmadszor a területük élővilágával (“Irts ki mindent, amit nem tudsz megenni vagy nem táplálja a táplálékodat” – Quinn),
– negyedszer más népekkel, akiktől újabb tönkretehető erőforrásokat akarnak zsákmányolni.

Az első pont mentheti meg a földi életet: a nők felszabadítása a szaporodást erőltetők elől elrejthető fogamzásgátlók (iud, implant, inject) titkos fegyverével. Támogasd a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat segítő szakmai szervezeteket!

Simonyi, Gyula I.

 

Ki szeretne világnyomorba süllyedni?


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.