A klímaváltozás a mi II. világháborúnk – Alexandria Ocasio-Cortez

Alexandria Ocasio-Cortez kezdőbetűi: AOC, egy új betűszót képeznek, amely átsöpört a világon. Az amerikai társadalmi változások legtöbb megfigyelője számára őt aligha kell bemutatni. De azok számára, akik esetleg nem figyeltek fel rá, ő a mai politikai színtér egyik legjelentősebb fiatal vezetője.

Bronx-ban nőtt fel, egy spanyol családban, majd a Boston Egyetemen, nemzetközi kapcsolatok és közgazdász szakirányon végzett, „cum laude” minősítéssel. Ted Kennedy végső hivatali ideje alatt még a bevándorlási hivatal gyakornokaként is szolgált, ahol ő volt az egyetlen spanyol szóvivő. Amikor édesapja meghalt, belekerült egy hosszú „jogi csatába”, édesapja birtokával kapcsolatosan. Szerinte ez a tapasztalat segített neki először arra ráébredni, hogy a bíróság által az ingatlanok kezelésére kinevezett ügyvédek meggazdagodhatnak olyan családok rovására, akiknek a bürokráciával kellene megküzdeniük.

Kampányát akkor kezdte, amikor egy new-yorki ellátó bárban pincérnőként dolgozott, és papír bevásárló táskát árult a bár mögött. A műszakok között korteskedett, bekopogtatott az ajtókon, a saját new-yorki kerületében, Kelet-Bronx-ban és Észak-Központi Queens-ben. Megdöbbentő módon legyőzött egy tíz éve hivatalban lévő kongresszusi képviselőt a 2018-as időközi előválasztásokon, s ezzel ő lett a kongresszusban valaha is hivatalt betöltő legfiatalabb nő.

Kiemelt témái: a nagy társadalmi egyenlőtlenség, a gazdagok adójának emelése.

Ezen túlmenően a Kongresszusban több – környezeti témában „keményvonalas”- képviselő figyelmét hívta fel arra, hogy a klímaváltozás jelenti a legnagyobb veszélyt az USA nemzetbiztonsága, és a földi civilizáció számára.

Felhívjuk a figyelmet! Scientists Warning to Humanity: (Tudósok Figyelmeztetése az Emberiségnek). Kérem, olvasson, jelezzen, ossza meg másokkal: https://climenews.com/meghogy-nem-fogalmaztak-eleg-egyertelmuen

Az emberiség konfliktusba került a Természettel. A sérült természet fenn fog maradni, de lehet, hogy nem. Természetesen változtatnunk kell a folyamatainkon, hogy elhárítsuk az ökológiai katasztrófát.

Huszonöt évvel ezelőtt Washingtonban, az akkoriban élő Nobel-díjasok többségével és mintegy 1700 tudóssal együtt, az Aggódó Tudósok Uniója Washington D.C.-ben dolgozta ki és írta alá az első Világ Tudósainak Figyelmeztetése Emberiségnek nyilatkozatot. 25. évfordulójukon a tudósok egy csoportja visszatekintett az első figyelmeztetésre, hogy értékeljék az emberiség válaszát. Az eredmény nagyon lesújtó volt. Ők hozták létre a Világ Tudósainak Szövetségét.
Tanulmányuk címe: A Világ Tudósainak figyelmeztetése az Emberiségnek, Második felhívás. Ez a rangos BioScience folyóiratban került közzétételre, és amely elérhető a következő címeken keresztül is: https://climenews.com/az-emberisegnek-szolo-masodik-figyelmeztetes
https://climenews.com/a-vilag-kimondhatatlan-emberi-szenvedesekkel-nez-szembe

Videóátirat:

Úgy hiszem, hogy ez részben azért van, mert az Y generáció, a Z generáció, és mindazok az emberek, akik utánunk jönnek, néznek ránk és mi úgy nézünk ki, mint … mintha a világ 12 éven belül véget érne, ha nem foglalkozunk az klímaváltozással.

És a te legnagyobb problémád a… te legfontosabb kérdésed az, hogy – Mennyibe fog ez nekünk kerülni?

Hát, ez olyan, ez a háború! Ez, a mi második világháborúnk!!

És azt hiszem, hogy a fiatalabbak számára mi olyanoknak látszunk, mint.. szóval, hogy mondhatjuk azt: „Vegyük csak könnyedén”, amikor 3.000 amerikai halt meg az elmúlt évben?

Hogyan mondhatjuk, hogy „Vegyük csak könnyedén”, amikor az n.-ik ember  halt meg a … a mi kegyetlen és igazságtalan, büntető igazságszolgáltatási rendszerünk miatt?

Hogyan mondhatjuk, hogy „Vedd könnyedén”, amikor az az Amerika, ahol ma élünk, annyira embertelen, hogy az emberek az autóikban alszanak,

így egészségügyi ellátás nélkül tudnak dolgozni második állásban, mikor azt mondták nekünk, hogy verjünk itt fészket.

Én nem … ez egy.. ez egy alapvető elkülönítés – a jelen idő kényszerítő sürgőssége:

a „miért nem várhatunk”, ahogy Martin Luther King mondta – és aközött, hogy egy bizonyos ponton a valóság krónikus jelenségei elérik a töréspontot.

Úgy gondolom, hogy nemzedékünk esetében elérte ezt, és azt kívánom, bárcsak ne kellett volna mindent „kiposztolnom”, de néha csak egyszerűen érzem, mintha mintha az emberek nem lennének elszámoltathatóak.

Ameddig mi, mindannyian nem kezdünk el egymásnak „passzolni” és elszámoltathatóvá tenni a felelős poszton lévő embereket, addig én „sarokba szorítom őket”.

Forrás: ScientistsWarning.TV

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.