Kényszer és lehetőség is

Úgy látom, hogy fel kell nőnünk a feladathoz, és megoldani. Együtt.

Kényszer és lehetőség is | ClimeNews - Hírportál

Három felelősségi szint van, erősen egyszerűsítve.:

  1. Sok átlagember, akiknek egyenként kicsi a felelőssége, de összesen nagy. Ez a változás szépen zajlik. Hátráltatja a jobb életszínvonalra és kényelemre való törekvés.
  2. A gazdasági szereplőké, akiknek létszáma kisebb, de a környezetre gyakorolt hatása – egy személyben – sokkal nagyobb. Ők az első szinten is ott vannak, plusz a másodikon. Tudásra, innovációra és elkötelezettségre van szükségük. Hátráltatja az egyéni érdeknek és a haszonszerzésnek a belső kényszere. Ez is óriási változásokat követel, és itt az önkéntes változás sebességét kellene fokozni ! Ha pedig az kevés, akkor bejön a nyomásgyakorlás lehetősége, aminek ALULRÓL És FÖLÜLRŐL egyaránt kell érkeznie. A tömeges fellépés jöhet alulról, és jogi úton, törvényekkel, perekkel, petíciókkal szükséges fokozni a kényszert. Ez már a polgári ellenállás kategóriáit érinti. Ne legyünk szégyenlősek, hanem inkább öntudatosak az utak keresésében, és jogaink hangoztatásában!
  3. Ez a szint a politikai döntéshozóké. Ők a hatalmuk révén egy személyben általában mindhárom felelősséget hordozzák. Így jártak… De amit csak ők tehetnek meg, azt ki kell kényszeríteni, hiszen a demokrácia azt jelenti, hogy ŐK SZOLGÁLNAK MINKET, mert mi választottuk őket! Követelhessünk, kontrollálhassunk, és visszahívhassunk…! A nyomásgyakorlást lehetőleg békésen fokoznunk kell, addig, amíg nincs eredmény! Ezt hátráltatja a politikusok “függése” a gazdaságtól, amit önös érdekeik tartanak fenn. Másrészt a tömegek gyermeki hozzáállása a vezetők felé, amely rájuk tolja a felelősséget. Holott kettőn áll a vásár…

Szóval van egy rossz hír, és egy jó: MINDENKINEK változnia kell, ez most KÉNYSZER ÉS LEHETŐSÉG IS. TWO IN ONE.

Törteli Gabriella – Zöld Föld Mozgalom

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.