JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Német fiataloké a 0-100-as gyorsulás világrekordja

Német fiataloké a 0-100-as gyorsulás világrekordja - ClimeNew - Green TeamRekordot döntöttek a stuttgarti egyetem hallgatói. A fiatalok immár magukénak tudhatják a 0-100 km/h-s gyorsulás világcsúcsát. Ehhez ráadásul nem is volt szükségük több száz lóerős teljesítményre.
.
A Green Team nevet viselő csapat a Formula Student megmérettetéseire tervezte és készítette el a kereken száz kilowattos (136 lóerős) teljesítmény leadására képes, elektromos versenyautót. Az összkerekes gépet négy villanymotor hajtja, tömege 160 kilogramm, tehát minden kilowattjára 1,6 kilogramm jut. Összehasonlításképpen: a Bugatti Veyron Super Sport esetében ez az érték 2,08, míg a Porsche 918 Spydernél 2,5.

Német fiataloké a 0-100-as gyorsulás világrekordja - ClimeNew - Green TeamAz autót vezető csapattagnak mindössze 1,779 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből elérje a száz kilométer per órás sebességet. Ez azt jelenti, hogy csupán egy hajszállal, egészen pontosan hat ezredmásodperccel tudta túlszárnyalni a korábbi csúcsot. Igaz, ezen a szinten már minden egyes ezrednek nagy jelentősége van. Nagy kérdés, meddig lehet még faragni az eredményen.

A villámgyors csúcs egyelőre nem hivatalos, azt ugyanis a Guinness Rekordok bizottságának kell hitelesítenie. Erre viszont néhány hetet minden bizonnyal várni kell.

Forrás: totalcar.hu