JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Özönvíz előtt – Sokak számára sokként hatott Leonardo DiCaprio új filmje!

Az Oscar-díjas színész megrázó dokumentumfilmet készített a klímaváltozásról, amely világszerte bemutatásra került a National Geographic Channelen!

Már több mint egy évtizede hallani a klímaváltozásról, szó szerint a vízcsapból is ez folyik és mintha mégsem történne semmi! Ez joggal keseríti el a még gondolkodni képes embereket. Olyanokat akik aggódnak a jövővel kapcsolatban, mert képesek globálisan átlátni az összefüggéseket egy olyan világban, ahol az emberek figyelmét sikerült hülyeségekkel teljesen lekötni vagy elterelni lényegtelen dolgokra. Ez ihlette Leonardo Di Caprio-t is, hogy miközben forgatta a 2015-ös, Oscar-díjas Visszatérő című filmet – ami az ember és a természet harcáról szól, központi témája a fajok kiirtása, kultúrák kipusztítása, a természet kizsákmányolása – elkészítse az Özönvíz előtt című dokumentumfilmet Fisher Stevens-szel közreműködve a klímaváltozás problémájáról.

A dokumentumfilmet a RatPac, az Appian Way (Az utolsó órán is dolgozó stúdiót DiCaprio alapította) és az Insurgent Docs gyártotta. Rendezője az Oscar-díjas (Az öböl 2009.) már említett dokumentumfilmes, Fisher Stevens, írója pedig a szintén dokumentumfilmekre specializálódott Mark Monroe. Természetesen Martin Scorsese sem maradhatott ki a buliból, aki executive producerként volt jelen, de meg kell említeni Brett Ratner és James Tracker (RatPac) nevét is.

Sokak számára sokként hatott Leonardo DiCaprio új filmje! - ClimeNewsMilyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Az Oscar-díjas színész interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-Moon és Ferenc pápa, Elon Musk – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten…

Az Egyesült Államokban sajnos vannak olyan politikai erők, ahol az éghajlatváltozás szót kiejteni sem szabad és kőkemény pénzeket fektetnek abba, hogy a globális felmelegedés tagadását elterjesszék. Ezek után senki ne lepődjön meg azon, hogy a környezetvédelmi bizottság elnöke a klímaváltozás legelszántabb tagadója. A megelőzés, a kilátások és a várható eredmények mellett a film megmutatja az ellenpéldákat is, vannak olyan országok, melyek már elindultak a fenntartható jövő felé.

Di Caprio ott volt a 2015-ös párizsi klímakonferencián is, ahol megszületett és azóta ratifikálták, kötelező érvényűvé tették a világ összes országára vonatkozóan az éghajlat változási keretegyezményt. New Yorkban az ENSZ békenagyköveteként szólalt fel. Ahogy mondta, a cél nem az, hogy megijessze és unásig ismételt statisztikákkal bombázza az embereket, hanem cselekvésre szólít fel és környezettudatos gondolkodásra ösztönöz.

A színész lelkesedése és optimizmusa meggyőző, tiszteletet érdemel, hogy világhírét erre a nemes célra használja fel. Nem a népszerűség hajhászásáról van szó, nem hirtelen fellángolásról, múló hóbortról. A hároméves utazása alatt sok mindent látott, hallott és tapasztalt, melyek megerősítették abban, amiért elindult, amiért harcol. Ő egy aggódó ember akinek ez a plusz nem hiszem, hogy hiányzott az életéből, ezért megérdemli, hogy figyeljünk rá és eljuttassuk a film linkjét minél több barátunkhoz, ha már ez ingyen a rendelkezésünkre áll.

A filmet világszerte, 171 országban 45 nyelven a National Geographic Channel mutatta be, hazánkban 2016. október 30-án volt látható. A filmről korábban itt írtunk…

Nézze meg magyar nyelven a NatGeoTV-n !

Eredetiben, angolul pedig itt!

A klímaváltozás olyan probléma amely mindannyiunkra hatással van. Ezért kéri DiCaprio, hogy tekintsék meg a filmet és terjesszék az üzenetét minél szélesebb körben!

Rampasek László