JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Újabb egyértelmű hatása a klímaváltozásnak

Sok tudósítás fog beszámolni a következő időszakban, a Pine Island Gleccserről leszakadt jéghegy létrejöttével kapcsolatban. Az olvasó döntse el a tények ismeretével, hogy az Ő életére ez lesz-e hatással, és vajon kell-e valamit cselekednie vagy nem.

.
B15ABreaksAway - Újabb egyértelmű hatása a klímaváltozásnak - ClimeNewsNézzük a tényeket:
– Tudósok, szakértők jelentése szerint 6-10 évente szakadnak le jéghegyek a selfjegek végéről a déli sarkon.
– A világ legnagyobb regisztrált jéghegye a B-15 néven elhíresült táblás jégóriás volt, amely 2001-ben vált le a Ross-selfjégről a déli sarkon. A 11 000 négyzetkilométeres jégóriás több év alatt olvadt csak el, ahogy egyre sodródott a Déli-óceánban és közben emelve annak szintjét.

.
– Pár nappal ezelőtt, körülbelül 720 négyzetkilométeres jégtömb szakadt el a déli sarkvidék leghosszabb és leggyorsabban mozgó PIG gleccseréről és kezdi nagy utazását az Óceánban, mindeközben rohamos ütemben olvad bele annak vizébe.

Iceberg_2013_07_08

Ugyanaz a hatás váltotta ezt is ki, amelyik a grönlandi gleccserek gyorsulását (megcsúszását) vagy az északi átjáró létrejöttét 2012-ben az Északi sark jegének elolvadása miatt. Ez a hatás pedig nem más mint a Globális Felmelegedés! A melegebb áramlatok a jég alatt is megtették a hatásukat, jelentős elvékonyodást okozva és leszakítva egy megszokottnál megint nagyobbat. A gleccser gyorsul fokozva a tengerszint emelkedését…

TerraSAR-XHatása pedig érezhető lesz az időjárási folyamatokban, minden eddigieknél erősebben. Mindenki gondolkozzon el azon, hogy vajon csak puszta kíváncsiságból állítottak erre a jéghegyre egy jóformán külön műholdat a németek? Gondolom nem. A tudománynak már modelleznie kell, hogy mi fog történni a jövőben, és egyértelműen ez a jelenség egy jövőt meghatározó esemény. Ezért a felfokozott figyelem.

Tehát visszatérünk a Globális Felmelegedés kérdéséhez, és ez ügyben mindenki tehet a maga lehetőségeihez megfelelően. Ez pedig egy külön téma, de pár fontos elemét had soroljam fel.

– Elégedj meg kevesebb energia felhasználásával. Üzemanyag, földgáz, villamosáram. Spórolj ezekkel, használd fel nagyobb hatásfokú rendszerkben pl. LED világítás, elektrolízises kazán, kisfogyasztású autó.

– Családtervezés támogatása fejlődő országokban. (Bővebben: www.bocs.hu)

– Termelj kevesebb hulladékot.

– Használj fel Carbon Crediteket a CO2 ellentételezésedhez!

A részleteket kedvelőknek – arról, hogy pontosan mi történt – ajánlok egy NASA videót.

 Rampasek László