A diákoknak betelt a pohár

Több mint tízezer brit fiatal nem ment be az iskolába pénteken azért, hogy követelje a kormány erősebb fellépését az éghajlatváltozás megállítására. Iskolai uniformisban tüntettek azért, hogy a politikai döntéshozók tegyenek végre konkrét lépéseket a környezet, a bolygó megmentése érdekében. 

A diákoknak betelt a pohár | ClimeNews - Hírportál

10 000 – 15 000 diák, több mint 60 városban és nagyobb településen gyűlt össze az egész országban a “Youth Strike 4 Climate” által szervezett tiltakozásokon. Arra kérték a brit kormányt, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatban vészhelyzetet nyilvánítson.

Közben tiltakoztak a francia diákok is: Párizsban a környezetvédelmi minisztérium előtt követelték, hogy a kormány hirdessen ökológiai és társadalmi szükségállapotot.

Nem kell sokat várni, ahogy megtudják a magyar diákok is a valóságot a klímaváltozással és annak rájuk nézve tragikus veszélyeivel kapcsolatban hasonló reakciókat várhat a hatalom. Tiszteletreméltó szülők és felelős vezetők országszerte, hunyják le a szemüket és képzeljék el amikor a gyermekük rájön arra, hogy ha nincsen jövője miért is tanuljon?

[hana-flv-player video=”https://playvideo.ml/ClimeNews/Thousands_of_UK_students_strike_over_climate_change.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1550792418/london_sztrajk2019_oh1sz7.jpg” /]

Rampasek László
Forrás: UPI, Euronews, The Guardian