A mai napon életbe lépett a teljes kereskedelmi tilalom 246 évvel ezelőtt

Anglia fellázadt észak-amerikai gyarmatai ellen. Az embargót 1775. dec. 25-én hirdette meg a brit parlament.

A mai napon életbe lépett a teljes kereskedelmi tilalom 246 évvel ezelőtt

A szankciók, embargók minden oldalon “fájnak”, veszteségeket okoznak, de valójában az emberiség önpusztító növekedési őrületét fékezik.

Ezzel a háborúval vált függetlenné az USA Angliától. Az azóta eltelt bő két évszázadban alig volt év, amikor az USA ne háborúzott volna. Számtalan országot támadott meg, ma is számtalan országban állomásoztat amerikai haderőt.


A Szovjetunió szétbomlása után az USA egyeduralkodóvá vált. Hová vezette a világot?

Ebben az egyharmad évszázadban tovább folyt a nők elnyomása és így másfélszeresére robbant a népesség, felgyorsult a klímamegbolondítás, természetpusztítás, környezetmérgezés, számtalan önkényes háború zajlott, egyre nő a nyomorgók száma …

Egészen máshogy is alakulhatott volna az emberiség sorsa, amikor egyetlen hatalom meghatározó erővel bír.

A mai napon életbe lépett a teljes kereskedelmi tilalom 246 évvel ezelőttDirk Rossmann német milliárdos üzletember, a Rossmann, Németország második legnagyobb drogéria-áruházláncának alapító-tulajdonosa. Első regénye nemcsak egy letehetetlenül izgalmas thriller, de egyben elgondolkodtató olvasmány is, mely napjaink legégetőbb problémáit boncolgatja.

A klímaváltozás soha nem látott mértékű katasztrófával fenyegeti a világot. Megváltoztatja a Földet, és megváltoztatja mindannyiunk életét. A tragédia elháríthatatlannak tűnik – amíg a három nagyhatalom, az Egyesült Államok, Oroszország és Kína egy radikális lépéssel szövetségre nem lép. A Klíma-Szövetség szigorú szabályai azonban drasztikus beavatkozást jelentenek az emberi élet minden területén – akik pedig nem hajlandók alávetni magukat az új valóságnak, a legkeményebb megtorlással számolhatnak.


Babits Mihály1917. március 1: Babits Mihály háborúellenes verse, a Fortissimo miatt elkobozták a Nyugat március elsején megjelent számát és istenkáromlás vádjával eljárást indítottak ellene.

“Haragszik és dúl-fúl az Isten
vagy csak talán alszik az égben,
aluszik vagy halott is épen –
ki költi őt föl, emberek?
Anyák, sírjatok hangosabban:
akit föl nem ver annyi ágyú,
rezzenti-é gyenge sírástok?”


1954. március 1: A Bikini-szigeteken az USA hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre, amely halálosnak bizonyult a Csendes-óceánon dolgozó Fukuru-Maru japán halászhajó legénysége számára. A tragikus eseményre emlékezve 1964 óta Japánban Nemzeti Békenapot tartanak.
E csendes-óceáni zátonyon 1946 és 1958 között 23 kísérleti robbantást végzett az amerikai hadsereg. Ez a Hirosimára ledobottnál ezerszer erősebb Bravo letarolt három korallszirtet és 55 ezer Celsius fokra hevítette a hőmérsékletet az óceán fölött. A robbanás a 200 kilométerre fekvő Marshall-szigeteket is megrengette. A hét kilométer átmérőjű tűzgolyó 73 méter mély krátert vágott a zátonyon, a gombafelhő 100 kilométer magasra szállt és a radioaktív hamuból Ausztráliának és Japánnak is jutott.

A nukleáris fegyverek elleni harc nemzetközi napja.

Nemzetközi nap az atomfegyvermentes Csendes-óceánért.

A BOCS volt a magyar partnere annak a világmozgalomnak, amely sok év munkájával elérte, hogy a Hágai Nemzetközi Bíróság 1996. júl. 8-án betiltotta az atomfegyvereket (birtoklásukat, sőt az azokkal való fenyegetést is a nemzetközi joggal ellentétesnek nyilvánította).

A nukleáris fegyverek legalitása


1989. március 1: Kiszabadult az utolsó 73 rab katonaság-megtagadó (legtöbbjük a Jehova Tanúi Gyülekezetből).
Máig se rehabilitálták őket, a rendszerváltás előtti politikai elítéléseket megsemmisítő törvényből nagy vita után kihagyták őket. A BOCS máig is dolgozik a rehabilitálásukért.

CO rehabilitáció


Szerkesztette: Rampasek, László A.
Forrás: Bocsmagazin


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.