8 MILLIÁRD EMBER ÉS EGYRE TÖBB

Ma, 2022. november 15-én az emberiség népessége elérte a 8 milliárdot. A biológiai sokféleség csökkenését, az éghajlatváltozást, a környezetszennyezést, az erdőirtást, a víz- és élelmiszerhiányt – súlyosbítja a hatalmas és egyre növekvő létszámunk.

A környezetre gyakorolt hatásunk a fogyasztásunk és a létszámunk eredménye.

A VILÁG JELENLEGI NÉPESSÉGE

8 MILLIÁRD EMBER ÉS EGYRE TÖBB

Napóleon idejéig kevesebb mint 1 milliárd ember élt a Földön. A második világháború óta 12-15 évente egymilliárd emberrel gyarapodik a világ népessége. Népességünk ma több mint kétszerese annak, mint 1970-ben volt.

ZöldCivil és BOCS Civilizációtervezés Alapítvány Think Tank szervezésében

Az ENSZ legutóbbi, idén júliusban közzétett népesedési előrejelzései azt mutatják, hogy a családok méretének kis eltérései 2100-ra közel 8 milliárd ember különbségét jelenthetik (amint az alább látható, alacsony és magas termékenységi forgatókönyvek).

ENSZ népesség-előrejelzés 95% (2022)

Számos intézkedést kell tennünk annak érdekében, hogy csökkentsük a már itt élők – különösen a leggazdagabbak, akik a legnagyobb környezeti hatást gyakorolják – hatását, többek között a fogyasztás fenntartható szintre való csökkentése és rendszerszintű gazdasági változások révén.

BOCS Civilizációtervezés AlapítványKérjük támogassa a témát felkaroló magyar szervezetet!

Az egyik leghatékonyabb lépés, amit kollektív környezeti hatásunk csökkentése érdekében tehetünk, hogy a kisebb családméretet választjuk, és felhatalmazzuk azokat, akik nem tudják ezt a döntést szabadon meghozni.

Ahogyan azt a Population Matters igazgatója, Robin Maynard nemrégiben a Guardian című lapnak írt levelében megfogalmazta:

A népesedési problémák megoldása bizonyított, megfizethető és elérhető: a nők szerepének erősítése, az egyetemes minőségi oktatás, a hozzáférhető egészségügyi ellátás és a világ erőforrásainak igazságosabb elosztása. Ami hiányzik, az az őszinteség, hogy felismerjük ezt az elefántot a szobában, és az elkötelezettség, hogy cselekedjünk.

Forrás: Population Matters


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.