Von der Leyen ígéretei elégtelenek

Von der Leyen ígéretei túl kicsik, túl kevesek és túl távoliak a zöld szervezetek szerint. Szerdán mutatta be Ursula von der Leyen az EU Zöld megállapodását, hogy miként képzeli el azt, hogy Európai klímasemleges kontinenssé váljon 2050-re. A zöld civil szervezeteket nem győzte meg teljesen az új bizottsági elnök.

Von der Leyen ígéretei elégtelenek | ClimeNews - Hírportál

Egy száguldó, kisikláshoz közeli vonaton tartunk az ökológiai és éghajlati összeomlás felé, miközben az Európai Bizottság egyelőre csak óvatosan sebességet vált, ahelyett, hogy behúzná a vészféket

– mondta Jagoda Munic, a Föld Barátai Európa igazgatója szerdán miután Ursula von der Leyen bemutatta a 30 éves zöld tervet, az EU Green Dealjét (zöld megállapodás).

Munic szerint az egyik legnagyobb probléma az, hogy a bizottsági elnök továbbra is ragaszkodik a régi fogyasztás- és növekedés-megszállott közgazdaságtanhoz, és továbbra is támogatni fogja többek közt az éghajlatromboló fosszilis gázokat, a kudarcos szén-dioxid-kereskedelmet, és a túlfogyasztást.

“Minden az időzítésen múlik. A mostani javaslat, hogy 2020 nyarára legyen egy új, megnövelt 2030-as klímacélja az EU-nak jobb, mint a korábban kiszivárgott, ami 2020 októberére tette. Most az EU tagállamok vállán nagy felelősség van, hogy meg tudjanak állapodni egy nagyratörőbb 2030-as klímacélkitűzésben 2020 júniusában. Ez lenne az egyetlen lehetőség arra, hogy felkészüljenek a szeptemberi EU-Kína csúcsra, melyen elengedhetetlen, hogy legyen egy sikeres eredmény egy fokozott klímaváltozási akcióról, már az ENSZ klímakonferenciájára és a jövő novemberi glasgow-i COP 26 csúcsra készülve” – mondta Wendel Trio, az Európai Éghajlatvédelmi Akcióhálózat (CAN) igazgatója, levezetve, hogy miért lehet akár pár hónapos különbség is rendkívül fontos a nemzetközi klímaváltozás elleni küzdelemben.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.