Van amiben gazdagnak és szegénynek ugyanaz az érdeke?

Nem a fogyasztás, hanem a túlnépesedés teszi tönkre az élővilágot! A szegény országokban a legsúlyosabb a fajok kihalásának üteme.

Van amiben gazdagnak és szegénynek ugyan az az érdeke? | ClimeNewsA Living Planet Index (LPI) (magyarul Élő Bolygó Index) a gerinces fajok egyedszámát méri
Az infografika forrása: WWF – Livig Planet Report 2014

Még mielőtt az álszolidárisok, álhumanitáriusok és álzöldek elkezdenének hörögni, hogy a szegényeket hibáztatjuk, felhívom a figyelmüket arra, hogy a szegények iránti szolidaritás a fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ, 1968) érvényesítésével kezdődik!

A diagram fő üzenete: Miért a jómódúak kiváltsága a fogamzásgátlás?
A világot a szegényekkel együttérzés teszi jobbá. Enélkül a mozgalmakat megkeseríti a gazdagok iránti düh.
A gazdagok fő bűne nem a fogyasztásuk, hanem hogy nem segítik a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző szegény nők százmillióit.
Ez talán az egyetlen pont, ahol a jómódúak és a szegények érdeke közös. Saját érdekedben segíts!

S nincs olyan, hogy “a” szegények! Szegény nők vannak, és az őket elnyomó szegény szaporodás-erőltetők (férjek, apák, anyák, anyósok, törzsi, vallási, politikai tekintélyek). A szegény nők ezért a férfiak és szaporodás-erőltetők elől elrejthető fogamzásgátlókat (iud, implant, inject) kérik.

A férjem meg is ölne, ha megtudná, hogy fogamzásgátlót használok.

(Nepáli szegény nő)

A világ legalább 57 országában a nők közel fele nem szólhat bele, hogy mikor ejtik teherbe.
Akik azt gondolják, hogy a szegény világban a természetet a gazdag országok fogyasztását szolgáló kiszervezett termelés pusztítja, nézzenek utána: a jómódúak fejenkénti ökolábnyoma sok éve csökken. A Föld a túlnépesedés, a többmilliárd szegény kicsit följebb emelkedése következtében terhelődött túl: naponta kb. 100000 olyan gyermek születik, akit a szülei nem akartak, s szinte mind szegény, aki igyekszik följebb emelkedni.

Simonyi, Gyula I.
Forrás: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány | BLOG

Korábban:

A WWF cserbenhagyja a természetes élővilágot | ClimeNews - Hírportál

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.