The Guardian – migráció és valóságshow

A tömeges migráció nem ‘krízis’ ez az új norma, ahogy a klíma változik. (Ellie Mae O’Hagan)

A tömeges migráció nem ideiglenes, hanem normává is válhat figyelmeztet a The Guardian újságírója. Mára egyértelműen kiderült, hogy a Szíriai konfliktusban is szerepet játszott az éghajlatváltozás és az is, hogy az éghajlatilag stresszelt területeken van a legnagyobb esély a konfliktusok kialakulására.

The Guardian - migráció és valóságshow - ClimeNewsAzok az országok akik jelenleg “küzdenek” a migránsokkal, egy nap maguk is migránsként találhatják magukat, görög, olasz, spanyol, ha tovább melegszik és szárad a területük. Kutatások szerint a következő évszázadban 7000 brit területet önthet el a víz! Így a briteknek is óvatosan kell operálniuk a botrány kifejezéssel.

Mi a közös faktor a “mediterrán menekültek” tragikus halála és az arab tavasz között? A globális felmelegedés okozta élelmiszerhiány.

Professor Richard Seager:

Nem azt állítjuk, hogy a szárazság okozta a Szíriai konfliktust. Hanem, hogy hozzáadódott az összes többi stresszorhoz/hatáshoz és segített átbillenteni a kedvezőtlen folyamatokat a tűréshatáron, egy nyílt konfliktusba. Valamint ilyen komolyságú szárazság legvalószínűbb oka az ott zajló, ember általi régió kiszárítása a termőföld tönkretétele.

Amit tennünk kell azt három pontban lehet összefoglalni.
The Guardian - migráció és valóságshow - ClimeNews1./ Meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat, fel kell dolgoznunk a tényt, hogy ez nem fog megoldódni általánosságban ez egy új norma lesz.
2./ Aktívan kell hatást gyakorolni a kormányokra, hogy sokkal határozottabban lépjenek fel a CO2 kibocsátás csökkentése mellett. Hozzák helyzetbe azokat a vállalkozásokat, amelyek tettek ennek érdekében. Vagy karbonsemlegesek már 100%-ban, vagy a programjuk szerint a legrövidebb időn belül azzá válnak.
3./  Sürgősen fel kell ismernünk a jelenlegi hibás stratégiákat amit a nyugati kormányok használnak, hogy visszatartsák a migrációt és a majdnem veszett kommentárt, ami gyakran társul ezekhez.

A jelenleg zajló migráció nem egy kivételes állapot, hanem egy új paradigma kezdete, és ahogyan válaszolunk erre azt tükrözi, hogy kik vagyunk, milyen társadalom vagyunk alapvetően.

Mindenképp foglalkoznunk kell a folyamatos krízis áldozataival, könyörületes vagy jószívű módon nem csak az ő emberiességükért, hanem a mienkért is.

Rampasek László
(Forrás: The Guardian – Ellie Mae O’Hagan)

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.