Isten kezében

Az „Isten kezében”, mint ahogy a címe is utal rá, alapvetően vallási portréműsor, olyan embereket igyekszik bemutatni, akik számára központi kérdés az Istenhit.

Valakiről portrét készíteni nem csak azért érdemes, mert híres, sokszor kitüntetett, szép vagy okos. Számomra érdekesebb az olyan történet, ami olyanokról szól, akik nincsenek mindig a reflektorfényben, de életük és másokhoz való hozzáállásuk példamutató.

Hetesi Zsolt fizikus, környezetkutató, gazda, diakónus, apa, ahogy Ő mondja magáról „csodabogár”. Van aki szerint inkább polihisztor, akire oda kell figyelni, amikor lehetőséget kap rá. A következő rövid filmben megtudhatjuk tőle, hogy kevés időnk van, az utolsó időket éljük, de Istennel semmi se lehetetlen!

Egy évtizede figyelem nyilvános előadásain keresztül Zsolt munkáját, követem és odamegyek ahol csak lehetséges meghallgatnom, vagy megszerzem az előadásainak értékes felvételeit. Egyszer egy állófogadáson odaléptem hozzá, tudod ki vagyok?  – kérdéssel. Mire Ő: igen persze, és elmosolyogta magát…

A 2010-es (első) budapesti TEDx konferencián (a TEDx Danubián) az erőforrás-válságról (elsősorban az olajcsúcsról), a megújulókkal szembeni túlzó várakozásokról és a megoldásokról itt van például nagy sikerű előadása. Az első TEDx Danubia egyik legsikeresebb darabja volt, amiről többen azt írták korábban, hogy szenzációs volt: „energikus, részletgazdag, humoros és inspiráló”. Zsolt olyan előadást tartott, ami bármelyik „nagy” TED-en is megállná a helyét. A közönség „bravó!”-zva tapsolt akkor. Lehet, van aki még nem látta? Azok részére ideteszem, viszont az „Isten kezében” portréfilmmel teljes, hogy mi van az „ember” mögött.

Rampasek, László A.
Forrás: MTVA, TEDx Danubia

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.