Leonardo DiCaprio – Forrongó Jég | Ice on Fire

A Forrongó jégben az Oscar-díjas színész Leonardo DiCaprio produceri feladatokat vállalt George DiCaprio és Mathew Schmid közreműködésével, és ő a narrátora a filmnek. A rendező Leila Conners, sok hasonló témájú dokumentumfilm rendezője.A “vizuálisan lenyűgöző” dokumentumfilm arra keresi a választ, hogy vissza tudjuk-e fordítani a klímaváltozást. Bemutat néhány lehetséges utat, ahogy csökkenteni lehetne a szén-dioxid-kibocsátást az atmoszférába, hogy enyhítsük a globális felmelegedést. Végre beszél a szén-dioxid kibocsátás kiegyenlítésére szolgáló karbonkreditről is.

A kérdés, amire a film válaszokat keres, hogy vajon időben vagyunk-e még, és hogy egyáltalán megvan-e a kreativitásunk, találékonyságunk és technológiánk, hogy visszaállítsuk az egyensúlyt?

Az elmúlt 250 év alatt a történelem legnagyobb tudományos kísérletét vezényeltük le. 1,4 billió tonna szenet juttattunk a légkörbe az ipari forradalom kezdete óta. Ez pedig megváltoztatta az általunk ismert Földet, különösen a sarkvidékeket. Nemrég felfedeztük, hogyan távolítsuk el a szenet a légkörből, ezzel esélyt kapva, hogy visszafordítsuk a folyamatot. Ami az emberi történelem példa nélküli teljesítménye lenne.

Ezekkel a gondolatokkal indítja a produkciót.

A film biztatóan mozgósít arra is, hogy változtassunk. Ne borzongjunk bele a következmények ismeretétől, és pláne azoktól akik a mai napig tagadják a klímaváltozást, az okait, vagy a következményeit, levéve a fókuszt a hatékony megoldások elterjesztéséről.

Azok az emberek, akik úgymond “jobban tudják”, Leonardo DiCaprio szerint is ez az emberiség elleni bűnt követnek el. A hágai Nemzetközi Bíróságon a helyük az ilyen embereknek. A klímaváltozás tagadói elérték, hogy késleltessék a tetteket és emiatt egy sokkal fenyegetőbb probléma is felbukkant időközben. Nemrégiben a tudósok megnövekedett metángáz mennyiséget mértek a légkörben…

Mi vagyunk az első generáció, aki megtapasztalta a változást, és az utolsó generáció, aki megállíthatja azt. Minden bizonyíték ellenére, továbbra is, soha nem tapasztalt mennyiségben égetjük a fosszilis anyagokat.

Halhattuk a tudósoktól. Elmondták az igazat, valódi kutatások alapján.

Ideje abbahagyni a halogatást! Ideje figyelni! Ideje eszközölni a megoldásokat!

Fogytán az időnk. Olvad a jég. Itt az idő a meghatározó tettekhez.

Nincs más választás. Ezt a pillanatot még megragadhatjuk.

Ragadjuk hát meg! Rajtunk áll, minden egyes emberen, hogy megmentsük csodás kék bolygónkat a következő generációknak.

Hallhatjuk a film végén.

Leonardo DiCaprio - Forrongó Jég | Ice on Fire | ClimeNewsAkik a film hatására azonnal tenni szeretnének valami nagyon hatásos dolgot, nyúljanak egy kicsit a zsebükbe és egyenlítsék ki a saját karbonlábnyomukat azt, az átlag 6 tonna CO2e-t, ami annak az átlagos következménye, ahogy élnek Magyarországon. Ki van számolva, senki ne agyaljon rajta, hogy miért annyi – az annyi, mert nem sokan tudnak ennél radikálisabbak lenni a klímavédelemben.

Rampasek, László A.

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.