Tőlünk nyugatabbra megértették a fiatalok, hogy ‘nem babra megy a játék’!

Egy egész generáció küzd az életéért – most Londonban

Megállt az élet London belvárosában az újabb klímatüntetés miatt. Egy brit környezetvédelmi mozgalom, az Extinction Rebellion Európa-szerte szervez megmozdulásokat egész nyáron.

A tiltakozók egyike azt mondta, nem mer gyereket vállalni, már a saját életét is félti. Az egyik szervező pedig azt magyarázta, hogy ez egy vészhelyzet, úgyhogy rendkívüli intézkedések kellenek. A második világháború idején is összefogtak az emberek, mindent összeadtak, amilyük volt, és így képesek voltak megoldani a problémáikat. Szerinte ezt kell most tennünk nekünk is, mert ekkora bajban még sosem volt az emberiség.

Londonban, ahol az emberek értik, támogatják, de nem szeretik az ilyen akciókat, leginkább fiatalok gyűltek össze, és azonnali beavatkozást követelnek a politikusoktól.

Egy hölgy azt magyarázta, hogy világos, mit akarnak – aggódnak, és figyelmet kérnek. Úgy érzik, nem hallgatják meg őket, és ebben van is valami, de azért mértékkel kellene. Ő teljesen megérti, miért nem lelkesednek a helyiek, akik csak szeretnék élni az életüket, tenni a dolgukat, és ez nem megy. Egy idősebb férfi úgy látja, a nagy államokat lesz legnehezebb megmozdítaniuk. Azokat, amelyek nem tesznek semmit. Szerinte le kell táborozni a követségeik elé, és el is kell utazni oda, ott kell tüntetniük. Akkor majd száz százalékban támogatni fogja őket.

Londonban már sátrat vertek több helyen, és érdekes módon a rendőrök szemet hunynak e fölött. A tüntetők cserében nem dúlják fel a terepet.

Az Extinction Rebellion több megmozdulást is tervez nyárra az Egyesült Királyságban: Glasgow, Bristol, Cardiff és Leeds is számíthat klímafelvonulásokra.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.