Mentsük meg a bolygót!?

A TERMÉSZETTUDOMÁNY ÚJ MÓDSZERHEZ SEGÍTETTE AZ EMBERT, AMIVEL PROBLÉMÁIT MEGKÖZELÍTENI VAGY MEGOLDANI TUDJA. A MEGISMERÉSNEK NINCS HATÁRA. A VILÁG MAI NEHÉZSÉGEI ÉS VESZÉLYEI NEM ABBÓL ADÓDNAK, HOGY NEM TALÁLUNK VÁLASZT KÉRDÉSEINKRE, HANEM ABBÓL, HOGY A VÁLASZOKAT PUSZTÍTÁSRA, URALOMVÁGYUNK KIELÉGÍTÉSÉRE FORDÍTJUK. ÍGY A HALADÁST AZ EMBER TÖRTÉNETÉBEN NEM A TUDOMÁNYOS KUTATÁSBAN, HANEM EGY ÚJ ETIKA, ÚJ EMBER ÉS EMBER KÖZTI VISZONY KIALAKULÁSÁBAN LÁTOM.

SZENT-GYÖRGYI ALBERT (Woods Hole, 1972. május 29.)

Hogy olvasta-e Szent-Györgyi Albert írásait George Carlin arra vonatkozólag nem találtam forrást, de mindketten betaláltak a lényegbe az nem kérdés. Ő a stand-up comedy egyik leghíresebb alakja, 2008-ban hunyt el. Ebben a műsorában elmondja, hogy most (illetve már korábban) mindenki meg akar menteni valamit, közben még azt sem tudjuk magunkról hogy gondoskodjunk!

Arra pedig, ami most zajlik a világválságaink közepette, rávilágít a következő tőle származó idézet:

A születéseddel jegyet váltasz az őrültek színházába. Ha Amerikában születtél, a jegyed az első sorba szól.

A legjobb még mindig, ha megpróbáljuk kívülről szemlélni a világban és körülöttünk zajló eseményeket, nem a jobb vagy a baloldalról, nem valamilyen ideológia vagy dogmák mentén. A dezinformációk korában élünk, mindenhonnan ez ömlik ránk. A nagyon nagy baj ezzel, hogy a valóság elvész közte, de van egy jó hírem. El lehet igazodni, és csak egy dolgot kell megtanulni hozzá: hogyan különböztessük meg a tudományt, a tudományos megállapításokat az áltudománytól, az áltudományos állításoktól, melyekkel teljesen megőrjítették az embereket (legalább is egy jelentős részüket) mára. Érdemes megtanulni, fogadják meg.

Rampasek, László A.
Videó forrása: Ideje Felébredni Youtube csatorna

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.