Van az a reklám amit ingyen adunk – bővült a feketelista

Mindenki tudjon róla, hogy a Coca Cola, a PepsiCo, és a Nestlé a leggyakoribb márkák a tengerekben úszó műanyagszemét feliratai között!

Egyre több környezetvédelmi szervezet “szállt rá” a nagyvállalatokra a környezetterhelésük egyre szélesebb körben való megismertetésére. Mindenki tudjon róla, hogy mi az ára annak amit eszik, és iszik, amibe öltözködik, amelyik szolgáltatást élvezi különböző márkák díszítésével.

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/v1556197142/What_are_Nestl%C3%A9_doing_about_plastic_pollution_drozqi.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1556201050/nestle_chief_wnowov.jpg” /]

A nagyvállalatok még a negatív reklámokat is megpróbálják a saját ismertségükre fordítani. Remélem ezek a videók elgondolkoztatják a vásárlóikat legalább annyira, mint amikor kiderült a Heineken – Csiki Sör mizéria! Azóta nem vásárolok Heinekent, lehet ezzel így voltak mások is.

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/v1556197178/greenpeace_-_kitkat_-_Ask_Nestl%C3%A9_CEO_to_stop_buying_palm_oil_from_destroyed_rainforest_cz7izc.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1556201048/nestle_2_nc4mtc.jpg” /]

Ezen a videón tisztán látható az a kegyetlenség, ahogy elbántak az Orángutángokkal az adott terület tarvágással történő megtisztításával.

Korábban írtunk már róla, hogy vizsgálták például a Mammut, a The North Face és két skandináv márka és egyéb divatcégek üzleteinek levegőjét, ahol kimutatták az emberi egészségre káros PFC-k nagy mennyiségű jelenlétét. A vizsgálat eredményei megrémítették a közvéleményt, reméljük a befektetőiket is.

Nem fognak kimaradni a magyar cégek sem a sorból, volt már szó arról, hogy a vezető vállalatok hazánkban is a legnagyobb kibocsátók közé tartoznak és szó szerint “nagy ívben tesznek” a környezetvédelemre. Inkább előszeretettel festik magukat zöldre, hogy jó képet mutassanak az ügyfeleik felé. A bűncselekményeikről tényfeltáró cikkek sora fog napvilágot látni…

Rampasek László