Csak ami ismeretet teremt, az a tudomány

Ő Prof. Ulrike Kämmerer biológus, egyike azoknak a tudósoknak, akik a Drosten-PCR teszt publikációját elemezték és 10 komoly hibát találtak a teszttel kapcsolatban. Több alkalommal meghallgatták szakértőként a Dr. Füllmich-féle vizsgálóbizottsági ülésen is.

Most kéri a biológus- és orvoskollégákat, hogy álljanak ki nyilvánosan és vallják be végre, hogy a PCR eljárást nem úgy és nem arra kell alkalmazni, ahogyan az manapság történik.

„Mint tudós, mint biológus szeretnék önökhöz és mindenekelőtt a kollégáimhoz, kolléganőimhez fordulni azzal a háttérrel, hogy habár a tudományt, amit ma megélünk, érvényesnek nevezik, de ez nem az, amit 30 évvel ezelőtt tanultunk, mégpedig, hogy csak ami ismeretet teremt, az a tudomány. Szeretnék elmagyarázni egy példát a PCR-ről, ami már egy kicsit témává vált. 30 éve is csináltunk PCR-eket és annak idején csak annak igazolására, hogy például egy emberi szövet egy meghatározott vírusos kórokozóval fertőzött-e vagy nem. Manapság a PCR-t mint egy boldoggá tevő diagnosztikai eszközt alkalmazzák az úgynevezett SARS-CoV-2 koronavírus diagnosztikájára. A PCR, mint diagnosztika amúgy is nagyon bizonytalan. Mindig csodálkozom, hogy miért engedik az orvoskollégák, hogy a diagnosztikát, az orvosi diagnosztikát kivegyék a kezükből. Egy klinikai diagnosztikát tulajdonképpen egy klinikai lelet alapján kell elkészíteni és csak akkor, ha az orvos tudni akarja, melyik kórokozó váltotta ki a kórképet, akkor csinálhatok egy differenciáldiagnózist a molekulárbiológiai analízis, a PCR segítségével, ami egyike ezeknek a lehetőségeknek. A PCR magában soha nem tudja bizonyítani, hogy a betegekben egy szaporodóképes vagy akár egy továbbadható kórokozó jelen van-e, mert ahhoz, hogy PCR-t csináljunk a szövetből nukleinsavat, azaz genetikai információt izolálunk, ez lesz sokszorosítva, ezután csak azt tudom igazolni, hogy a keresett, kicsi, sokszorosított géndarab jelen van-e ebben a személyben. Sem azt nem tudom megmondani a vírusdiagnosztika eseteiben, hogy ez a keresett kicsi darab egy komplett vírushoz tartozik-e, azt sem, hogy a vírus a személyben ténylegesen tovább szaporodik-e vagy már például az immunrendszer által teljesen le lett küzdve és csak maradékai vannak a sejtben és semmiképp nem tudok arról kijelentést tenni, hogy rendelkezésre áll-e még olyan sok vírus, hogy a személy fertőzőképes.
Tehát az én szemszögemből, mint természettudós, a diagnózist mindig az orvosoknak kell felállítani és csak egy virális fertőzésre utaló orvosi diagnózis után tud a PCR segíteni abban, hogy egy kórokozót beazonosítsunk, de egy diagnózist kizárólag egy elvégzett PCR alapján, főleg egy olyan alapján, ami nagyon rossz feltételek mellett van elvégezve, ahogy ez sajnos jelenleg történik, nem lehet felállítani. Ez egy nagyon tipikus példája annak, hogy egy egyszerű molekulárbiológiai labortechnikát, ami a tudomány sok területén használatos, az eredeti rendeltetése helyett másra használnak és mindenkit, aki ezzel dolgozik, végülis tudományosan kihasználnak, mert itt egy technika aminek jelentőséget tulajdonítanak így a továbbiakban nem tudja megállni a helyét. És ez sajnos nagyon szomorú, hogy a molekulárbiológiai területen dolgozók, legyen az biológus, vagy orvos vagy más tudós, akik ezt pontosan tudják, mert ez egyszerűen alapismeret, nem jelentkeznek szóra elegendően, hanem csak egy-egy véleményt lehet hallani, ami az embereket elbizonytalanítja. Szeretném a kollégákat, kolléganőket felszólítani: Emberek, ti tudjátok mindannyian, hogy mit tud az ember a PCR-rel csinálni és mit nem tud és kérlek tisztázzátok már ezt, hogy ez a színjáték lassan befejeződjön. Köszönöm szépen.”

Biró Éva

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.