Ha nincs jövő, nincs gyerek

Nem vállalnak gyereket ezek a tinédzserek, ha a kormány nem veszi komolyan a klímaváltozást!

Ha nincs jövő, nincs gyerek | ClimeNews - Hírportál

Az ő generációjuk számára a klímaváltozás nem vélemény, hanem a túlélés kérdése.

Ha nincs jövő, nincs gyerek | ClimeNews - HírportálKanadai és amerikai tinédzserek egy csoportja megfogadta, hogy a jövőben nem vállalnak gyereket addig, míg a kormányaik nem veszik komolyan a klímaváltozással járó feladatokat.

Emma Lim, a montreali McGill Egyetem 18 éves diákja indította el a #NoFutureNoChildren mozgalmat – ez körülbelül annyit tesz: ha nincs jövő, nincs gyerek.

Lim az Insidernek azt mondta, mindig is anya akart lenni, de nem fog gyerekeket szülni egy olyan világban, ahol nincsenek biztonságban.

Azt akarom látni, hogy a kormány átfogó terveket készít, hogyan maradjon 1,5 fok alatt a felmelegedés mértéke.

Lim egy olyan tervet is vár a kormánytól, amelyben felkészülnek arra, hogyan segítik azokat az embereket, akiket a leginkább érint majd a klímaváltozás. Olyanokra is gondol, akik a klímaváltozás miatt elhagyni kényszerülnek a lakhelyüket, akik elveszítik a munkájukat, mert a mezőgazdaságban, a halászatban dolgoznak, vagy a kőolaj-földgáz kitermelésével, feldolgozásával foglalkoznak.

A tinédzser szerint a klímaváltozás a generációjuk megkerülhetetlen valósága.

Mikor fiatal vagy, elhiszed, hogy a kormány helyrehozza a dolgokat, így csatlakoztam egy környezetvédő csoporthoz, ahol az újrahasznosításért dolgoztunk. Akkor azt hittem, minden rendben lesz.

De ez a hit idővel szertefoszlik.

Lim a kortársai között sokakkal találkozott, akik hozzá hasonlóan félnek attól, mit hoz a jövő. Azt akarják, hogy az emberek megértsék ezt a félelmet, amely annyira megkérdőjelezhetetlenül áthatja a generációját. Főleg, hogy a szülei és nagyszülei számára a klímaváltozás gyakran vélemény és nem túlélés kérdése.

Nem Limék az egyetlenek, akik a klímaváltozással kapcsolatos kormányzati lépéseket sürgetik. Greta Thunberg a minap olvasott be az amerikai politikusoknak, hogy nem a dicséretükre, hanem konkrét lépésekre van szükség.

Forrás: HVG

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.