Ha nincs jövő, nincs gyerek

Nem vállalnak gyereket ezek a tinédzserek, ha a kormány nem veszi komolyan a klímaváltozást!

Ha nincs jövő, nincs gyerek | ClimeNews - Hírportál

Az ő generációjuk számára a klímaváltozás nem vélemény, hanem a túlélés kérdése.

Ha nincs jövő, nincs gyerek | ClimeNews - HírportálKanadai és amerikai tinédzserek egy csoportja megfogadta, hogy a jövőben nem vállalnak gyereket addig, míg a kormányaik nem veszik komolyan a klímaváltozással járó feladatokat.

Emma Lim, a montreali McGill Egyetem 18 éves diákja indította el a #NoFutureNoChildren mozgalmat – ez körülbelül annyit tesz: ha nincs jövő, nincs gyerek.

Lim az Insidernek azt mondta, mindig is anya akart lenni, de nem fog gyerekeket szülni egy olyan világban, ahol nincsenek biztonságban.

Azt akarom látni, hogy a kormány átfogó terveket készít, hogyan maradjon 1,5 fok alatt a felmelegedés mértéke.

Lim egy olyan tervet is vár a kormánytól, amelyben felkészülnek arra, hogyan segítik azokat az embereket, akiket a leginkább érint majd a klímaváltozás. Olyanokra is gondol, akik a klímaváltozás miatt elhagyni kényszerülnek a lakhelyüket, akik elveszítik a munkájukat, mert a mezőgazdaságban, a halászatban dolgoznak, vagy a kőolaj-földgáz kitermelésével, feldolgozásával foglalkoznak.

A tinédzser szerint a klímaváltozás a generációjuk megkerülhetetlen valósága.

Mikor fiatal vagy, elhiszed, hogy a kormány helyrehozza a dolgokat, így csatlakoztam egy környezetvédő csoporthoz, ahol az újrahasznosításért dolgoztunk. Akkor azt hittem, minden rendben lesz.

De ez a hit idővel szertefoszlik.

Lim a kortársai között sokakkal találkozott, akik hozzá hasonlóan félnek attól, mit hoz a jövő. Azt akarják, hogy az emberek megértsék ezt a félelmet, amely annyira megkérdőjelezhetetlenül áthatja a generációját. Főleg, hogy a szülei és nagyszülei számára a klímaváltozás gyakran vélemény és nem túlélés kérdése.

Nem Limék az egyetlenek, akik a klímaváltozással kapcsolatos kormányzati lépéseket sürgetik. Greta Thunberg a minap olvasott be az amerikai politikusoknak, hogy nem a dicséretükre, hanem konkrét lépésekre van szükség.

Forrás: HVG

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.