Óriás szélfarm épül Belgiumban

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 300 milliós eurós kölcsönnel segíti a Rentel tengeri szélerőmű park felépítését a belga partok közelében – jelentette be kedden az Európai Bizottság.

Óriás szélfarm épül Belgiumban | ClimeNews - Hírportál

A beruházásokat megvalósító, Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) 250 millió eurós hitelgaranciát nyújt a projekthez, amelynek a teljes költségét 1,1 milliárd euróra becsülik. A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a fejlesztés és az építkezés közvetlenül mintegy 1400, közvetett módon pedig további 1400 munkahelyet fog teremteni. A beruházás megvalósulása után nagyjából száz ember munkájára lesz szükség tartósan.

A megújuló szektor életbe vágóan fontos a munkahelyteremtés és természetesen a párizsi klímamegállapodás célkitűzései szempontjából

– közölte Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztos. Hozzátette, büszke rá, hogy a Juncker-terv keretében egy ilyen “érdemes” projektnek nyújtanak támogatást.

A megújuló energiaforrások kulcsfontosságúak az Európai Stratégiai Beruházási Alap számára. Az EIB egyedül az utóbbi öt évben közel 600 millió eurót fektetett szélerőmű-projektekbe Belgiumban. A klímaváltozás elleni küzdelem hosszú távú cél, és ez biztosan nem az utolsó ilyen projekt, amelyet támogatunk Belgiumban

– mondta Pim van Ballekom, az EIB alelnöke.

A kivitelezésért felelős konzorcium a tervek szerint 42 darab, 154 méteres rotorátmérőjű szélturbinát telepít összesen 309 megawatt teljesítménnyel egy 23 négyzetkilométeres területen a belga partoktól 34 kilométerre. Szakértői becslések szerint a park áramtermelési kapacitása 285 ezer háztartás energiaigényének fedezésére lesz elegendő.

Forrás: MTI

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.