Könyv: a leghatékonyabb megoldás a mai válságokra

Miért kell szembenéznünk az éghajlati és más ökológiai válságokkal, a hatalmas egyenlőtlenséggel és a hanyatló demokráciákkal? Hogyan nem lettek a dolgok jobbak, mint a múltban voltak? Ahogy a Fair Start Mozgalom munkatársainak új, lektorált könyve világossá teszi, ezek a problémák a huszadik század közepén az elit hatalmas hatalomátvételéből erednek.

Új könyv: a leghatékonyabb megoldás a mai válságokra

Ahelyett, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 16. cikkének megfelelő értelmezésével biztosították volna az esélyegyenlőséget mindenki számára és az ökológiai fenntarthatóságot, a világ vezetői olyan családtervezési modellt találtak ki, amely megkerülte a kollektív felelősségüket a jövő nemzedékekbe való befektetés és azok védelme terén. Úgy tettek, mintha egy személyközi jog személyes lenne. A “senki másra nem tartozik” helyett a gyerekek tényleges védelmét választották. És azzal, hogy ezt a képtelenséget használták az akkori pályák fenntartására, a növekedést helyezték a méltányosság elé.

Igazságot és emberi jogokat színleltek, hogy megvédjék a meglévő hatalmi struktúrákat. Igen, mindannyiunkat átvertek, és a gyermekeink ennek következtében szenvedni fognak.

De ahogy a könyv is mutatja, nincs valódi igazságosság tisztességes életkezdés nélkül. És jelenleg, ha a vagyonpiramis csúcsától elvennénk a forrásokat – amit a Nobel-díjas Steven Chu nemrégiben elítélt -, és ezeket a forrásokat jobb családtervezési ösztönzőkre/jogosultságokra használnánk, az tízszer-hússzor olyan jótékony hatással lenne az éghajlati és egyéb ökológiai válságokra, a hatalmas egyenlőtlenségekre és a hanyatló demokráciákra, amelyekkel ma szembesülünk, mint a downstream megközelítések. A méltányos kezdés az igazságosság és a szabadság, vagyis a mások befolyásolásához való hozzájárulás képességének biztosítása.

Az ezen erőforrások elvételére és a születési méltányosság biztosítására irányuló lépés új határháborút tár fel a szabad emberek és az alkotmány előtti emberek vagy “prekonok” között, akik nem hajlandók közösen szabad és igazságos társadalmakat alkotni, és így veszélyeztetik gyermekeink jövőjét.

Ez a lényeg: Ha nem helyezzük előtérbe az ökoszociális igazságos életkezdetet, akkor nem az igazságos helyről indulunk. A prekonok nem fogják előtérbe helyezni, hogy minden gyermek tisztességes életkezdetet kapjon. A szabad emberek igen. Pont.

  1. A gazdagság és a hatalom koncentrációja csak azért létezik, mert a világ vezetői elszigetelt családtervezési rendszereket választottak, amelyek célja, hogy elkerüljék a jövő generációk védelmére vonatkozó kollektív kötelezettségeket. Alapvetően ez teremtett meg minden válságot, az éghajlattól kezdve a hatalmas egyenlőtlenségekig, amelyekkel ma szembesülünk.
  2. A tisztességes életkezdéshez való jog az első és legfontosabb emberi jog, amely arra kötelez minket, hogy ezeket a koncentrációkat – és az olyan embereket, mint Ivanka Trump és más gazdag családok, mint a Raymondok – célba vegyük, hogy korlátozzák és decentralizálják hatalmukat, és fizessék meg, amivel tartoznak. Ők egy hazugságból profitáltak, és egy olyan hazugságot támogattak, amely emberi jogi és demokratikus rendszereink középpontjában áll. Ők állnak a hatalom megragadásának középpontjában. A kormány és minden politikai kötelezettség az emberektől származik, akik a teremtésükből származnak. A tisztességes életkezdés biztosításának kötelezettsége – az isteni norma – felülír minden más szabályt, például a tulajdonjogot, amely az Ivanka-félékhez hasonló embereket felhatalmazza. A Fair Start a szövetségi törvények alapján támogatja a Tell the Truth (Mondd el az igazat) kampánynak nevezett folyamatot, amely előírja, hogy nyilvánosságra kell hozni, hogy ki milyen szerepet játszott – és milyen szerepet tervez játszani – a mai válságok létrehozásában.
  3. Az, hogy a Fair Start ösztönzőin és jogosultságain keresztül először bocsánatot kérjenek, majd fizessenek, a legigazságosabb és leghatékonyabb módja annak, hogy a jövő generációit kárpótoljuk az olyan dolgokért, mint az éghajlati válság, és ennek hatása tízszer-hússzor hatékonyabb, mint a más nonprofit szervezetek által támogatott downstream intézkedéseké. Ne hagyja magát átverni. Először is, kezdjük az optimális és igazságos népesség létrehozásával.

Új könyv: a leghatékonyabb megoldás a mai válságokra

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.