Téged is hülyítettek már?

Téged is hülyítettek már azzal, hogy a 2.1 TTR (teljes termékenységi ráta) stabilizálja a népességet? Amikor ilyet olvasol, tudhatod hogy a szerző nem ért a témához. Ugyanis csak évtizedek alatt vezet stabilizálódáshoz (pl. Kína 1992 óta 2.1 – sőt, 1994 óta 1.7 – alatt van, de még mindig nő a népesség).

Ráadásul évtizedek alatt is csak akkor stabilizálna a 2.1 TTR, ha a várható élettartam sem nőne tovább. Márpedig a 20. században rohamosan nőtt és sok szegény országban még ma is van hová nőnie. A világ kétszáz országának felében a TTR 2.1 alatt van, de ezek háromnegyedében is még mindig nő a népesség. Ne higgy a népességrobbanás végzetességét elbagatelizálóknak!

QFPC - Minőségi Családtervezési Karbonkredit | hirdetés

(De még ha meg is állna a népességnövekedés, fontos felismerni, hogy ökológiai túlterhelés esetén nem szempont a 2.1-es TTR, vagy a stabil népesség. Ebben az esetben az a legjobb dolog, ami történhet, hogy csökken a népesség, egészen addig, amíg újra el nem érjük a fenntarthatóságot. Ahhoz, hogy a világnépesség manapság elkezdjen csökkenni, a globális TTR-nek 1,0 alá kellene mennie. Ez Dél-Koreának már sikerült, vagyis példát mutat a többi ország számára – a szerk.)

Téged is hülyítettek már? | ClimeNews - HírportálA diagram Kína TTR-jének alakulását mutatja. A történelem legnagyobb népességrobbanás enyhülését produkálta az emberiség több mint ötödét, 22%-át jelentő Kína az egykepolitika bevezetését (1979) MEGELŐZŐ évtizedben: a termékenységi ráta (azaz egy nő átlagosan hányat szül életében) 5.6-ról kevesebb mint felére, 2.7-re enyhült.

1979 után számos országban kezdett sokkal jobban enyhülni a népességrobbanás, mint Kínában. Az egykepolitika nem volt különösebb hatással, pl. a szintén kínaiak által lakott Tajvanban is sokkal alacsonyabb lett a termékenység.
A nők jogai, a lányok tanulási lehetőségei, a fogamzásgátlás elérhetősége sokkal jobb eredményt ér el a népességrobbanás visszafordításában.
A tényeket nem ismerő szaporodás-erőltetők, nőelnyomók téveszméi uralják sajnos a népesedés témát, Kína egykepolitikáját kárhoztatják, bezzeg a történelem kb. összes diktátorának szaporodás-erőltető politikáit nem.

Simonyi, Gyula I. – BOCS Civilizációtervezés Alapítvány


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.