Nyilvános konferencia a népességről és a fenntarthatóságról

“Nyilvános konferencia a népességről és a fenntarthatóságról – Brüsszel, 2022. november 12.

Nyilvános konferencia a népességről és a fenntarthatóságról

Ezzel az Európai Szövetség a Fenntartható Népességért (eurASP) szeretné kifejezni a népesedési kérdéssel kapcsolatos aggodalmait és tájékoztatja a közvéleményt a népesedés környezetre és a jövő generációira gyakorolt hatásáról.

A konferencián a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány is előadást tart arról, hogy a fogamzásgátlást nélkülözők segítése a leghatékonyabb klímavédelem.

Kérjük, fontolja meg, hogy megosztja ezt a fontos hírt. Az ENSZ szerint ebben a hónapban elérjük a 8 milliárdos népességszámot és várhatóan ez a mérföldkő némi médiafigyelmet fog kapni. Kételkedünk azonban abban, hogy ez a fejlemény kritikus és tudományos alapú vitát váltana ki, amit minden bizonnyal megérdemelne.

Reméljük, hogy Ön vagy az Ön szervezete megadja ennek a kulcsfontosságú témának a neki járó figyelmet. Úgy véljük, hogy a fenntarthatóságról a népesedési tényező kezelése nélkül vitatkozni olyan hiba, amit mi és a természet sem engedhet meg ebben a pillanatban.

Üdvözlettel,

Fons Jena – Az eurASP elnöke”

Az Európai Szövetség a Fenntartható Népesedésért (eurASP) 2021-ben alakult Svájcban. Az eurASP hét európai ország népességnövekedéssel foglalkozó egyesületeit vagy alapítványait egyesíti. Magyar tagja a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány.

Az eurASP, küldetése, hogy tudományosan felhívja a figyelmet az emberi népesség hatására, annak méretére és sűrűségére a legféltettebb otthonunkon, a Föld nevű bolygón. Szervezetünkről további információk a következő honlapon találhatók: https://eurasp.org/

Európai Szövetség a Fenntartható Népesedésért (eurASP)

Az ENSZ World Population Prospects 2022 című kiadványa szerint a Föld népessége az előrejelzések szerint idén novemberben eléri a 8 milliárd főt. Az Európai Szövetség a Fenntartható Népesedésért (eurASP) úgy véli, hogy ez a mérföldkő nem hagyható figyelmen kívül az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség csökkenése, az élelmiszer- és vízhiány idején.
Ezért e történelmi jelentőségű fejlemény alkalmából az eurASP 2022. november 12-én, szombaton nyilvános konferenciát tart Brüsszelben, ahol a népesség nagysága és a fenntarthatóság közötti feszültséggel fognak foglalkozni.

A magyar előadó Simonyi, Gyula I. matematikus, közgazdász, informatikus, hitoktató, system analyst, fenntarthatóság kutató és oktató, a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány kuratóriumának elnöke. Szervezete már 1993-ban szerepelt az amerikai klímakutató központ címadatbázisában. (Az előadás bemutatója: eurASP_BOCS_v3_EN)

Szeretettel meghívjuk Önt és szervezetét, hogy vegyen részt ezen az eseményen.

A konferencia linkje >>!

Rampasek, László A.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.